Γαλλία: Εκκένωση παραλιών λόγω “εισβολής” αγριεμένων αγελάδων

Γαλλία: Εκκένωση παραλιών λόγω “εισβολής” αγριεμένων αγελάδων
@QuickMilkSipper

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αρχές ενός από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου, καθώς άγριες αγελάδες κυκλοφορούν ανενόχλητες στις παραλίες, τραυματίζοντας όποιον βρίσκεται στο πέρασμά τους.

Οι κάτοικοι του γαλλικού νησιού “Κορσική”, του τέταρτου μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις παραλίες και να ψάξουν για καταφύγιο, καθώς περιπλανώμενα κοπάδια αγελάδων κατέβηκαν στις ακτές προκαλώντας χαμό σε όποιον στέκεται στο πέρασμά τους.

Τέτοια σκηνικά έχουν σημειωθεί αρκετές φορές στην περιοχή τον τελευταίο καιρό με τις τοπικές αρχές να αντιδρούν έντονα καθώς έχουν κουραστεί να δέχεται το νησί τους επιθέσεις από τις αγελάδες, οι οποίες μάλιστα τραυματίζουν σοβαρά όποιον τις πλησιάζει επιθετικά.

Σύμφωνα με τους Times, ένας 50άρης τουρίστας δέχθηκε επίθεση από μία αγελάδα νωρίτερα αυτόν το μήνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο λαιμό από τα κέρατά της.

Ακόμα, τον περασμένο μήνα, μια 70χρονη γυναίκα δέχτηκε επίθεση από μια αγελάδα την ώρα που κρεμούσε τα ρούχα της για να στεγνώσουν και αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραυματισμό στο πόδι.

Ο πληθυσμός των αγελάδων αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και τώρα πιστεύεται ότι αγγίζει τις 15.000 σε ολόκληρο το νησί. Ενώ οι μισές ανήκουν σε αγρότες, οι υπόλοιπες θεωρούνται άγριες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα