Γαλλία: Έκρηξη σε κεντρικό πεζόδρομο της Λιόν – 13 τραυματίες

Γαλλία: Έκρηξη σε κεντρικό πεζόδρομο της Λιόν – 13 τραυματίες
Το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη στη Λιόν Préfet de région Auvergne-Rhône-Alpes/twitter

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε βίδες και καρφιά, τον οποίο φέρεται να άφησε στο σημείο ένας άνδρας με ποδήλατο. Για "επίθεση" έκανε λόγο ο Μακρόν.

Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο κορίτσι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε κεντρικό πεζόδρομο στην πόλη Λιόν, στη Γαλλία.  Οι 11 εκ των θυμάτων φέρουν μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Le Figaro, η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε βίδες και καρφιά. Οι αρχές, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα, κάνουν έρευνες για έναν άνδρα γύρω στα 30 σε ποδήλατο, που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, ο οποίος άφησε τον μηχανισμό και απομακρύνθηκε από το σημείο. Οι κινήσεις του δράστη έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τη στιγμή της έκρηξης έδινε συνέντευξη στο διαδίκτυο ενόψει των κυριακάτικων ευρωεκλογών, αναφέρθηκε στο περιστατικό και έκανε λόγο για “επίθεση”, τονίζοντας ότι υπάρχουν τραυματίες αλλά όχι νεκροί.

“Ήμουν εκεί, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Είναι βέβαιο. Ήταν ένας μηχανισμός με σκοπό να προκαλέσει κακό. Ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν μέσα σε μια τσάντα που τοποθετήθηκε από έναν άνδρα” δήλωσε ο Denis Broliquier, δήμαρχος του δεύτερου διαμερίσματος της Λιόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα