Γαλλία: Προσφορές τέλος με παρέμβαση της κυβέρνησης μετά το χάος της Nutella

Γαλλία: Προσφορές τέλος με παρέμβαση της κυβέρνησης μετά το χάος της Nutella
DAILYMOTION

Μετά το χάος με τη Nutella τα σούπερ μάρκετ Intermarche θα σταματήσουν τις προωθήσεις προϊόντων με έκπτωση 70%

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Intermarche στη Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις προωθητικές ενέργειες προϊόντων με μείωση της τιμής τους ως και 70%, όπως έκανε με την πραλίνα φουντουκιού Nutella στα τέλη Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές χάους στα καταστήματά της.

«Έχουμε τώρα υποχρέωση να σταματήσουμε τις προωθητικές ενέργειες με μειώσεις 70% στις τιμές», δήλωσε ο διευθυντής της Intermarche Τιερί Κοτιγιάρ μιλώντας στην εφημερίδα Journal du Dimanche και αναφερόμενος στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μέρ ζήτησε από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να σταματήσει αυτού του είδους τις προωθητικές ενέργειες μετά τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν σε καταστήματα της για την αγορά Nutella με έκπτωση.

Η Intermarche είχε σε προσφορά στα τέλη Ιανουαρίου τη Nutella και πουλούσε με έκπτωση 70% τη μεγάλη συσκευασία (950 γραμμάρια) της περίφημης πραλίνας φουντουκιού που παρασκευάζει η ιταλική εταιρεία Ferrero. Αντί για 4,50 ευρώ, η κάθε συσκευασία στοίχιζε 1,41 ευρώ.

Η προσφορά αυτή προκάλεσε φρενίτιδα στους καταναλωτές οι οποίοι μόνο στα χέρια που δεν πιάστηκαν σε διάφορα σουπερμάρκετ της αλυσίδας. Βίντεο με τους πελάτες να ορμούν στα καταστήματα για να προλάβουν την προσφορά έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να ζητήσει συγγνώμη από τους πελάτες της.

«Δράττομαι τις ευκαιρίας να ζητήσω ξανά συγγνώμη από το προσωπικό μας που ταλαιπωρήθηκε. Όμως οι υπερβολές αυτές και η εικόνα της κοινωνίας που μας παρουσίασαν πρέπει να εκληφθούν ως χαρακτηριστικές του πραγματικού πλήγματος που έχει δεχθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών», υπογράμμισε ο Κοτιγιάρ.

Μάλιστα ο διευθυντής της Intermarche τόνισε ότι δεν ευθύνεται η αλυσίδα για τις σκηνές χάους που σημειώθηκαν. «Δεν θα θεωρηθούμε υπεύθυνοι για κάτι που είναι απλώς το σύμπτωμα» μιας κατάστασης, εξήγησε.

Δεύτερο επεισόδιο στον παροξυσμό των προσφορών από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα, όταν και τα καταστήματα πωλούσαν πάνες pampers, που από 23,95€ που κοστίζουν κανονικά στη χώρα στην τιμή των 7,18€. Εκατοντάδες γυναίκες βρέθηκαν έξω από τo κατάστημα της επαρχίας της Λορένης, πριν καν αυτό ανοίξει, προκειμένου να προμηθευτούν τις πάνες για τα μικρά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο κατάστημα, οι προμήθειες εξαντλήθηκαν ως τις 08.40 το πρωί. "Ήταν φρίκη. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Περίπου 250 άτομα ήταν στο μαγαζί με το άνοιγμα, μόνο για να αγοράσουν πάνες. Οι γυναίκες διαπληκτίστηκαν, σε σημείο που αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία" σχολιάζει ο υπεύθυνος του καταστήματος.

Ο Κοτιγιάρ παραδέχθηκε ότι η προώθηση της Nutella έγινε «σε συνεργασία με την εταιρεία Ferrero», όμως η Intermarche ήταν αυτή που αποφάσισε την τελική τιμή πώλησης. Από την πλευρά της η Ferrero είχε ανακοινώσει ότι «η προωθητική αυτή ενέργεια αποφασίστηκε μονομερώς» από την Intermarche.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα συνεχίσει τις προσφορές της σε άλλα προϊόντα εκτός των τροφίμων, επεσήμανε ο Κοτιγιάρ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετά τη νουτέλα, οι Γαλλίδες ήρθαν στα χέρια για ένα κουτί πάνες

Βίντεο: Πεδίο μάχης τα γαλλικά σούπερ μάρκετ για ένα βαζάκι... Nutella

ADVERTISING

SHARE: