Γαλλία: Συναγερμός σε κάμπινγκ – 95 γυμνιστές θετικοί στον κορονοϊό

Γαλλία: Συναγερμός σε κάμπινγκ – 95 γυμνιστές θετικοί στον κορονοϊό
Στιγμιότυπο από ελεύθερο κάμπινγκ. AP

Πάνω από 90 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε κάμπινγκ γυμνιστών σε θέρετρο της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.

Οι γαλλικές περιφερειακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν την Κυριακή (23/8) ότι υπήρξε ξέσπασμα κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα θέρετρο γυμνιστών στη Γαλλία, με σχεδόν 100 παραθεριστές μέχρι στιγμής να είναι θετικοί.

Το θέρετρο Cap d’Agde στην περιοχή Herault, εξαιρετικά δημοφιλές στους γυμνιστές, είχε 38 θετικά τεστ τη Δευτέρα (17/8) και άλλα 57 την Τετάρτη (19/8), ανέφερε η περιφερειακή αρχή υγείας.

Σύμφωνα με τον Guardian, το ποσοστό μόλυνσης ήταν τέσσερις φορές υψηλότερο μεταξύ των γυμνιστών στο θέρετρο σε σχέση με το υπόλοιπο χωριό. Άλλοι 50 παραθεριστές που βρισκόταν στις περιοχή έχουν υποβληθεί σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά μέσα στην εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο ξέσπασμα ήρθε τη ώρα που η Γαλλία ανέφερε την Κυριακή σχεδόν 4.900 νέα κρούσματα κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών, το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Olivier Veran.

Οι δοκιμές έχουν αυξηθεί σε 700.000 δοκιμές την εβδομάδα, πρόσθεσε ο Veran. Τόνισε ωστόσο ότι η κατάσταση “δεν ήταν η ίδια με εκείνη του Φεβρουαρίου”, όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται στη Γαλλία. Επί του παρόντος, ο Covid-19 κυκλοφορεί τέσσερις φορές περισσότερο μεταξύ των ατόμων 40-65 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα