Λήξη συναγερμού στη Γαλλία: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχτεί

Λήξη συναγερμού στη Γαλλία: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχτεί
Twitter / Gilles Augereau

Ο άνδρας, που φέρεται να είναι διαδηλωτής των "Κιτρίνων Γιλέκων" απειλούσε να απασφαλίσει χειροβομβίδα που κρατούσε εάν ο πρόεδρος Μακρόν δεν δεχόταν να συναντηθεί μαζί του.

Πανικός επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη Ανζέ της Γαλλίας καθώς άνδρας απειλούσε να απασφαλίσει μια χειροβομβίδα σε βενζινάδικο κοντά σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου.

Ο άνδρας φορούσε κίτρινο γιλέκο και φέρεται να συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας με τα «κίτρινα γιλέκα» που διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων. Πρόβαλε ως αίτημα να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου του μεταφέρει τις απόψεις του για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων και τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να διευκρινίσουν εάν όντως υφίσταται κίνδυνος. Λίγη ώρα μετά οι αρχές συνέλαβαν τον άνδρα και έδωσαν λήξη συναγερμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο άνδρας έχει όντως στην κατοχή του εκρηκτικά ή εάν η χειροβομβίδα που κρατούσε ήταν ψεύτικη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα