Νέα στοιχεία: Ο Αμπντεσλάμ σκόπευε να ανατιναχθεί στο Stade de France

default image

Τι επιβεβαίωσε στις αρχές ο βασικός ύποπτος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Ποιες κατηγορίες του αποδόθηκαν

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο βασικότερος ύποπτος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που συνελήφθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε στις βελγικές αρχές ότι «ήθελε να ανατιναχθεί στο Σταντ ντε Φρανς» τη νύχτα των τρομοκρατικών χτυπημάτων, όμως άλλαξε γνώμη, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ σήμερα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις αρχές επιβεβαίωσε ότι- και το επαναλαμβάνω:

«Ήθελε να ανατιναχθεί στο Stade de France όμως υποχώρησε» επισήμανε ο Φρανσουά Μολέν σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ωστόσο ότι η αρχική κατάθεση του Αμπντεσλάμ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε επιφύλαξη.

Οι κατηγορίες του Αμπντεσλάμ

Ο Αμπντεσλάμ κατηγορείται επίσημα για συμμετοχή σε τρομοκρατική επίθεση και εγκληματική δράση, μαζί με έναν άλλον άντρα τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν μαζί του, δήλωσαν Βέλγοι εισαγγελείς.

Ο δεύτερος άντρας, φέρεται να ονομάζεται Μονίρ Αχμέτ με το ψευδώνυμο Αμίν Τσουκρί. Τα δύο ονόματα εντοπίζονται σε πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Ένας τρίτος άντρας που επίσης συνελήφθη στο ίδιο σπίτι, με το όνομα Αμπίντ Α., κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για υπόθαλψη εγκληματιών.

Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος μιας γυναίκας, με το όνομα Ντζεμιλά Μ., αλλά αυτή, αφέθηκε ελεύθερη σύμφωνα πάντοτε με τις εισαγγελικές αρχές. Μία δεύτερη γυναίκα αφέθηκε επίσης, ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα