Αυστηρά μέτρα για τον γάμο της χρονιάς

default image

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και οι αρχές της Βρετανίας κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Καθημερινή έλεγχοι κατά μήκος της διαδρομής. Ψάχνουν φανάρια και κάδους, αναζητώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς

Αστυνομικοί με σκύλους της αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες σε υπονόμους, κάδους απορριμμάτων, ακόμα και σε στύλους ηλεκτροδότησης και σε φωτεινούς σηματοδότες στο Λονδίνο για τυχόν κρυμμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή όπλα ενόψει του γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον την επόμενη εβδομάδα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν τις έρευνες κατά μήκος της σύντομης διαδρομής που θα καλύψει το ζευγάρι μεταξύ των Ανακτόρων του Μπάκινγχαμ και του Αββαεϊου του Ουέστμίνστερ, όπου θα τελεστεί ο γάμος.

Το ζευγάρι θα μεταβεί στο Αββαεϊο με διαφορετικά αυτοκίνητα, αλλά θα επιστρέψει από την ίδια διαδρομή μέσα σε ανοιχτή άμαξα για να χαιρετίσει το πλήθος που θα έχει συγκεντρωθεί και μετά θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι των Ανακτόρων μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 29 Απριλίου κατά μήκος της διαδρομής που θα καλύψει το ζευγάρι, ενώ πολλά μέλη βασιλικών οίκων άλλων χωρών καθώς και άλλα δημόσια πρόσωπα, θα παραστούν στο γάμο, γεγονός που τον καθιστά στόχο τρομοκρατών.

Η Βρετανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο δεύτερο ανώτατο επίπεδο απειλής (“σοβαρό”), γεγονός που υποδηλώνει ότι μία επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Υπάρχει, εξάλλου, και έντονη ανησυχία ότι αναρχικοί θα βάλουν στο στόχαστρό τους την τελετή, μετά τα επεισόδια του περασμένου μήνα.

Η υπουργός Ασφαλείας Πολίν Νέβιλ-Τζόουνς δήλωσε στο Ρόιτερς σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι νιώθει σίγουρη πώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα