Γενί Σαφάκ: Μοντέλο Λυβύης στην Παλαιστίνη θέλει η Τουρκία

Γενί Σαφάκ: Μοντέλο Λυβύης στην Παλαιστίνη θέλει η Τουρκία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

"Μοντέλο Λιβύης στην Παλαιστίνη" είναι το τίτλος του πρωτοσέλιδου της τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ αποτυπώνοντας τις βλέψεις της Άγκυρας στα παλαιστινιακά εδάφη.

Χάρτη που ενώνει την Τουρκία με την Παλαιστίνη παρουσιάζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα σε πρωτοσέλιδό της που φέρει τον τίτλο “Μοντέλο Λιβύης στην Παλαιστίνη”.

Όπως αναφέρεται, “η υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ Τουρκιάς-Λιβύης μπορεί να αλλάξει ισορροπίες” ενώ ο απόστρατος ναύαρχος Γιαϊτζί προτείνει άμεση υπογραφή συμφωνίας με την Παλαιστίνη. Την ίδια ώρα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μαβλούτ Τσαβούσογλου κάνει λόγο για εθνοκάθαρση απο πλευράς του Ισραήλ και δηλώνει πως η Τουρκία θέλει να ηγηθεί στον Ισλαμικό κόσμο.

“Ήρθε η στιγμή να δείξουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Η παγκόσμια κοινότητα των Μουσουλμάνων περιμένει από εμάς να ηγηθούμε. Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει οποιοδήποτε βήμα. Δεν πρέπει να κάνουμε μόνο δηλώσεις” αναφέρει ο Τσαβούσογλου.

Χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) πως “είναι ώρα να δείξουμε ενότητα και αποφασιστικότητα στην Παλαιστίνη και η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα”.

Ακόμη, ο Τσαβούσογλου απείλησε το Ισραήλ με ποινικές κυρώσεις. Όπως ανέφερε οι Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί που θα βρεθούν ένοχοι παραβίασης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων θα πρέπει να βρεθούν υπόλογοι στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα