Απίστευτο: Στη Γερμανία μαντεύουν τις ηλικίες όσων θα εμβολιαστούν, από τα ονόματα

Απίστευτο: Στη Γερμανία μαντεύουν τις ηλικίες όσων θα εμβολιαστούν, από τα ονόματα
Κέντρο εμβολιασμού για τον κορονοϊό στο Βερολίνο 2021 Markus Schreiber/AP

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες... Για υπερβολικά αυστηρή ερμηνεία του νόμου περί του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, κατηγορούνται οι αρχές στην Κάτω Σαξονία.

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται σε ένα γερμανικό κρατίδιο σχετικά με το εμβόλιο κορονοϊού, καθώς λόγω της υπερβολικά αυστηρής ερμηνείας του νόμου περί του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, οι αξιωματούχοι αναγκάζονται να μαντεύουν τις ηλικίες των πολιτών από το μικρό τους όνομα. Επακόλουθο είναι να καλούνται να κάνουν το εμβόλιο παιδιά που λέγονται Φριτς ή Αντέλ ενώ οι ηλικιωμένοι Πέτερ και Μπριγκίτε όχι.

Οι αρχές στη βόρειο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας ισχυρίζονται ότι τα νομικά εμπόδια τους εμπόδισαν να έχουν πρόσβαση σε επίσημα αρχεία όταν προσπαθούν να στείλουν γραπτή πρόσκληση για ραντεβού εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες άνω των 80 ετών.

Έτσι το κρατίδιο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αρχεία ταχυδρομείων, τα οποία ανέφερε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της προστασίας δεδομένων. Ωστόσο, δεδομένου ότι η βάση δεδομένων της Deutsche Post περιλαμβάνει εν μέρει μόνο τις ημερομηνίες γέννησης, οι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει τα ονόματα των ανθρώπων για να εκτιμήσουν τις ηλικίες τους και να “αυξήσουν τις πιθανότητες να προσεγγίσουν τους σωστούς παραλήπτες” δήλωσε εκπρόσωπος στην εφημερίδα Bild.

“Επομένως, δεν θα λάβουν επιστολή όλοι οι άνθρωποι στην Κάτω Σαξονία άνω των 80”, παραδέχθηκε το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας σε δήλωση στον ιστότοπό του.

Ενώ ονόματα όπως Χανς, Φρανς και Άγκνες συνδέονται με την προπολεμική γενιά της Γερμανίας, πολλά παλιομοδίτικα ονόματα έχουν αναβιώσει και είναι επίσης κοινά μεταξύ των παιδιών που είναι στην προεφηβεία.

Η Γερμανία είναι γνωστή για τους αυστηρούς νόμους περί απορρήτου δεδομένων, αλλά οι ειδικοί αμφισβητούν ότι η κατάσταση στην Κάτω Σαξονία οφείλεται σε αξιωματούχους που προσπαθούν να τηρούν τους νόμους.

Τα επίσημα αρχεία τηρούνται από 5.283 τοπικές αρχές σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες οι κάτοικοι πρέπει να εγγραφούν βάσει νόμου. Οι κρατικοί αξιωματούχοι μπορούν στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε αυτά για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως για να εξακριβώσουν ποια παιδιά είναι σχολικής ηλικίας ή να εισπράξουν τέλη τηλεοπτικής άδειας.

Η υπεύθυνη προστασίας δεδομένων της Κάτω Σαξονίας εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή (15/01) στην οποία επέκρινε την προσέγγιση της κρατιδιακής κυβέρνησης.

“Από την άποψη της προστασίας δεδομένων, δεν βλέπουμε την ανάγκη χρήσης της βάσης δεδομένων της Deutsche Post”, δήλωσε η Barbara Thiel. “Για άλλη μια φορά, δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση ότι η προστασία δεδομένων αντιμετωπίζεται ως το υψηλότερο καλό και αποτρέπει τα απαραίτητα μέτρα. Δυστυχώς, δεν ζητήθηκε η γνώμη του γραφείου μου από το αρμόδιο υπουργείο για αυτά τα ζητήματα”.

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης αποφάσισε επίσης να χρησιμοποιήσει αρχεία ταχυδρομείων, αλλά επέλεξε να επικοινωνήσει με όλα τα νοικοκυριά με σχετικές ενημερώσεις σχετικά με την διαδικασία του εμβολιασμού ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version