Γερμανία: Έκρηξη στο Μπλάνκενμπουργκ με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες

Γερμανία: Έκρηξη στο Μπλάνκενμπουργκ με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες
Twitter / Polizei Magdeburg

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γερμανία. Τουλάχιστον 25 οι τραυματίες

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 09.00 τοπική ώρα σήμερα σε ένα συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Μπλάνκενμπουργκ της ανατολικής Γερμανίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το θύμα βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Ο τοπικός σταθμός MDR επικαλούμενος την αστυνομία μετέδωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος αγνοείται.

Οι ένοικοι του συγκροτήματος – το οποίο εκτιμάται ότι έχει 60 διαμερίσματα – απομακρύνθηκαν, καθώς επίσης και τα παιδιά από ένα γειτονικό νηπιαγωγείο, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία και πρόσθεσε ότι κανένα από τα παιδιά δεν τραυματίστηκε.

Το Reuters, επικαλούμενο τις αρχές κάνει λόγο για τουλάχιστον 25 τραυματίες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί.

Περισσότεροι από 160 διασώστες έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ελικόπτερα έχουν αναλάβει την αεροδιακομιδή των τραυματιών.

Σύμφωνα με τον Ούβε Μπέκερ, εκπρόσωπο της αστυνομίας της περιοχής Χαρτζ, τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Μια φωτογραφία που ανέβασε η αστυνομία στο Twitter δείχνει ένα πενταόροφο συγκρότημα κατοικιών από την κομμουνιστική περίοδο και καπνό να βγαίνει από μαυρισμένα παράθυρα του δεύτερου ορόφου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version