Γερμανία: Η Θουριγγία είναι έτοιμη να παραλάβει 1.000-2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη

default image

Τι δηλώνει ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Μπόντο Ράμελοφ που προέρχεται από το κόμμα Die Linke

Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελοφ δηλώνει έτοιμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, να φιλοξενήσει μετανάστες από αυτούς που ζουν σήμερα κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες στην Ειδομένη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό και αναμεταδόθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμελοφ υποστηρίζει ότι αυτό το κρατίδιο της πρώην ανατολικής Γερμανίας θα μπορούσε να παραλάβει “1.000-2.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια”.

Επισήμανε ωστόσο ότι στην περίπτωση αυτή η Θουριγγία θα χρειαστεί επιμελητειακή στήριξη από το ομοσπονδιακό κράτος.

“Μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση” για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνει ο Ράμελοφ που προέρχεται από το κόμμα Die Linke και είναι ο μοναδικός αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου, εξηγώντας ότι επί του παρόντος τα 7 από τα 10 κέντρα φιλοξενία πρσφύγων στη Θουριγγία είναι άδεια.

Η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο πέρσι. Στις αρχές Σεπτεμβρίου μάλιστα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε αποφασίσει να δεχτεί όλους τους πρόσφυγες που είχαν μπλοκαριστεί στην Ουγγαρία. Έκτοτε όμως έλαβε μέτρα για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα