Γερμανία: "Όχι" από στελέχη του SPD στη συμφωνία

Η Άνγκελα Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ AP

Ακόμη ένα εμπόδιο πρέπει να ξεπεράσει η Άγκελα Μέρκελ, αφού ο γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών δηλώνει την αντίθεσή του στη συμφωνία με τον Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό.

Η δημιουργία κλειστών κέντρων τράνζιτ για τους αιτούντες άσυλο στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) μπορεί να μην γίνει αποδεκτή από τους Σοσιαλδημοκράτες, το τρίτο κομμα του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ, προειδοποίησαν απόψε υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Ο Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, ο γενικός γραμματέας του SPD, είπε ότι το κόμμα δεν θα δεχτεί αυτά τα κέντρα αν ως προϋπόθεση τίθεται ο εγκλεισμός των αιτούνταν άσυλο σε αυτά.

Ο Κλίνγκμπαϊλ έκανε αυτή τη δήλωση πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, απόψε.

Η καγκελάριος Μέρκελ ελπίζει ότι στη συνάντηση αυτή το SPD θα της δώσει το "πράσινο φως" για την εφαρμογή της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τον ηγέτη του CSU και υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του SPD, όπως ο αντιπρόεδρός του, Ραλφ Στέγκνερ: "Δεν θέλουμε τις οικογένειες των προσφύγων πίσω από φρουρούμενους φράχτες", έγραψε στο Twitter πριν από την έναρξη των συνομιλιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συμβιβασμός-πύρρειος νίκη της Μέρκελ

Συμφωνία Μέρκελ και Ζεεχόφερ για κλειστά κέντρα ασύλου

Γερμανία: Οι αντιδράσεις για την συμφωνία Μέρκελ-Ζεεχόφερ

ADVERTISING

SHARE: