Γερμανία: Στις “περιοχές κινδύνου” η Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Γερμανία: Στις “περιοχές κινδύνου” η Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" Eurokinissi

Στη λίστα των περιοχών κινδύνου τοποθετήθηκε η Ελλάδα από τις γερμανικές αρχές λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Στις «περιοχές κινδύνου» λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, κατατάσσει η Γερμανία από την Κυριακή την Ελλάδα και την Ολλανδία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Το γερμανικό υπουργείο για τις «περιοχές κινδύνου», εκδίδει σύσταση να αποφεύγονται «τα μη αναγκαία, τουριστικά ταξίδια», ενώ διευκρινίζει ότι για την επιστροφή στην Γερμανία, απαιτείται, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης, είτε αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Σημειώνεται πως βρισκόμαστε εν αναμονή των αφίξεων των βρετανών τουριστών που αποτελούν βαρόμετρο για τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του 6μήνου 2021, έναντι του περσινού, μολονότι ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τους 6.015.373, ήτοι -2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 (6.188.389 επιβάτες), εντούτοις το +16,9% στις πτήσεις, με 100.257, έναντι 85.790 πέρυσι, φανερώνει την τάση οι αεροπορικές εταιρείες να προγραμματίζουν περισσότερα δρομολόγια, καθώς διαβλέπουν μελλοντικά καλύτερες πληρότητες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα