Γερμανία: Συνελήφθη Μαροκινός που κατηγορείται για κατασκοπεία

Γερμανία: Συνελήφθη Μαροκινός που κατηγορείται για κατασκοπεία
Αστυνομικοί στη Γερμανία AP

Η αστυνομία της Γερμανίας συνέλαβε έναν Μαροκινό για κατασκοπεία. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Α. που συνελήφθη στην περιοχή της Κολονίας και διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του.

Ένας Μαροκινός υπήκοος συνελήφθη σήμερα, Δευτέρα, στη Γερμανία ως ύποπτος για κατασκοπεία σε βάρος υποστηρικτών ενός κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλόνισε το Μαρόκο την περίοδο 2016-2017.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον Μοχάμεντ Α. στην περιοχή της Κολονίας και διενήργησε έρευνα στο σπίτι του. Ο συλληφθείς φέρεται να δρούσε για λογαριασμό των μαροκινών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την εισαγγελία της Καρλσρούης.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Μοχάμεντ Α. αφορούν την περίοδο μεταξύ Απριλίου 2021 και Μαρτίου 2022, όταν φέρεται να κατασκόπευε υποστηρικτές του κινήματος «Χιράκ» οι οποίοι ζουν στη Γερμανία. Οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.

Επεισοδιακές διαδηλώσεις ξέσπασαν στην περιοχή Ριφ του Μαρόκου τον Οκτώβριο του 2016, ύστερα από τον θάνατο ενός ιχθυέμπορου που προσπαθούσε να εμποδίσει την κατάσχεση των εμπορευμάτων του. Οι διαδηλώσεις γιγαντώθηκαν σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας για την περιθωριοποίηση της εξαιρετικά υποβαθμισμένης περιοχής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα