Γερμανία: Σύσταση σε όσους πολίτες της θέλουν να επισκεφθούν τη Βόρεια Μακεδονία

Γερμανία: Σύσταση σε όσους πολίτες της θέλουν να επισκεφθούν τη Βόρεια Μακεδονία
Αναλένα Μπέρμποκ, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ AP Photo/Martin Meissner

Πλήθος απειλών για βόμβες έχει δεχτεί η Βόρεια Μακεδονία, με το γερμανικό ΥΠΕΞ να συνιστά στους πολίτες της που ταξιδεύουν στα Σκόπια να ενημερώνονται από αξιόπιστα τοπικά ΜΜΕ και να ακολουθούν τις συστάσεις των αρχών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα, Σάββατο (17/12), τους Γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στη Βόρεια Μακεδονία, λόγω απειλών για βόμβες στην πρωτεύουσα Σκόπια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συνιστά στους πολίτες της Γερμανίας να ενημερώνονται από αξιόπιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τρέχουσα κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία και να ακολουθούν τις συστάσεις των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

«Απειλές για βόμβες εναντίον δημόσιων ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων καταγράφηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα Σκόπια. Αρχικά στοχοποιήθηκαν σχολεία και δημόσια κτήρια, αλλά έκτοτε έχουν υπάρξει απειλές για τοποθέτηση βομβών και σε ξενοδοχεία και άλλα μη κυβερνητικά κτήρια. Τέλος, θεωρήθηκε απαραίτητη η εκκένωση στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων, όπου χρειάστηκε να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία» σημειώνεται στην προειδοποίηση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Η Βόρεια Μακεδονία δέχεται πολλές απειλές για βόμβες τους τελευταίους δύο μήνες, οι οποίες όλες έχουν αποδειχτεί ψευδείς. Μόλις χθες, απειλή για βόμβα έφθασε και στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, το οποίο για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και ανεστάλησαν οι πρωϊνές πτήσεις.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κάνει λόγο για “υβριδικές απειλές”, οι οποίες έχουν ενταθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί από πού προέρχονται οι απειλές αυτές, καθώς μεγάλο μέρος αυτών φθάνουν μέσω συνδέσεων VPN από το εξωτερικό» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα ζήτησε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των υβριδικών αυτών απειλών.

Ο Οσμάνι σημείωσε ότι πρόσφατα, υπήρξαν πολλές απειλές για βόμβες στην περιοχή, ιδίως στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα