Γερμανία: Η πρώτη δίκη για τις σεξουαλικές επιθέσεις τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς

default image

Ενώπιον της δικαιοσύνης ένας Μαροκινός που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Ένας 33χρονος Μαροκινός κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο του Ντίσελντορφ, στην πρώτη δίκη που ξεκίνησε σήμερα τη Γερμανία για τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία και άλλες πόλεις της χώρας.

Ο κατηγορούμενος έφτασε στη δικαστική αίθουσα κουκουλωμένος με ένα μπλε σακάκι, προσπαθώντας να κρύψει το πρόσωπό του από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διάβασε η εισαγγελέας Λάουρα Ντε Μπρούιν, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς ο Μαροκινός και άλλοι 15-20 άνδρες περικύκλωσαν το θύμα τους, μια 18χρονη κοπέλα, και την άγγιξαν στα γεννητικά όργανα και το στήθος.

Ο 33χρονος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν άλλες τέσσερις φορές για κλοπές.

Η νεαρή γυναίκα εξήγησε στο δικαστήριο πώς ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του σήκωσαν το φόρεμά της και την άγγιξαν σε διάφορα μέρη του σώματός της. Η 18χρονη αναγνώρισε τον δράστη όταν τον είδε να δίνει συνέντευξη σε μια τηλεοπτική εκπομπή, διευκρίνισε η εισαγγελέας.

Ο ύποπτος είχε φτάσει στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2014 και είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα αλλά το αίτημά του “ακυρώθηκε”, σύμφωνα με την Ντε Μπρούιν. Είναι ο πρώτος άνδρας που δικάζεται για μία από τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιά στη Γερμανία: μέχρι τώρα έχουν καταδικαστεί τρεις άνδρες για κλοπές, όχι όμως και για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι περισσότερες από τις 1.500 επιθέσεις σε βάρος γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σημειώθηκαν στην Κολονία. Οι περισσότεροι από τους 120 υπόπτους που έχουν αναγνωριστεί κατάγονται από την Αλγερία και το Μαρόκο. Ορισμένοι έφτασαν πρόσφατα στη Γερμανία, άλλοι όμως ζουν στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα