Γερμανία: Υπογράφεται αύριο η συμφωνία για τον 'μεγάλο συνασπισμό'

La canciller alemana Angela Merkel sonríe al líder del partido Social Demócrata Martin Schulz, mientras atrás aparece el gobernador de Bavaria Horst Seehofer antes de una rueda de prensa después de conversaciones exploratorias entre el bloque conservador de Merkel y los socialdemócratas hacia la formación de un nuevo gobierno alemán, el viernes 12 de enero de 2018 en Berlín. (Bernd von Jutrczenka/dpa vía AP)
La canciller alemana Angela Merkel sonríe al líder del partido Social Demócrata Martin Schulz, mientras atrás aparece el gobernador de Bavaria Horst Seehofer antes de una rueda de prensa después de conversaciones exploratorias entre el bloque conservador de Merkel y los socialdemócratas hacia la formación de un nuevo gobierno alemán, el viernes 12 de enero de 2018 en Berlín. (Bernd von Jutrczenka/dpa vía AP) AP

Η συμφωνία θα τεθεί στην κρίση της βάσης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει έως τρεις βδομάδες.

«Την Τρίτη το πρωί, 6 Φεβρουαρίου, οι αρχηγοί του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU), του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) κόμματος θα παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη συμφωνία για το νέο μεγάλο συνασπισμό», όπως προκύπτει από τον εσωτερικό προγραμματισμό της ηγεσίας του SPD, σύμφωνα με την "Rheinische Post".

Από το εν λόγω έγγραφο, το οποίο περιήλθε σε γνώση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ, προκύπτει ότι «η καγκελάριος Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Χορστ Ζέεχοφερ θα συναντηθούν αύριο στις 9 το πρωί ( 10 ώρα Ελλάδος) στο Κοινοβούλιο / Μπούντεστακ, προκειμένου να υπογράψουν την συμφωνία. Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD».

Yπενθυμίζεται ότι η συμφωνία θα τεθεί στην κρίση της βάσης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει έως τρεις βδομάδες.

«Για σήμερα Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, το εσωτερικό έγγραφο του SPD προβλέπει ολοήμερες διαπραγματεύσεις. Μεταξύ 15:00 και 17:00 η ώρα θα γίνει εσωκομματική ανάγνωση του κειμένου της συμφωνίας και από τις 18:00 , μετά από από μια ωριαία σύσκεψη του SPD, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση των συμμετασχόντων στον λεγόμενο μεγάλο, 19μελή, γύρο των τριών κομμάτων. Μετά από αυτήν θα γίνει μία σύντομη ανακοίνωση των τριών πρoέδρων των κομμάτων (CDU/CSU/SPD) στο αίθριο των κεντρικών γραφείων του SPD, το κτίριο των οποίων φέρει το όνομα του Βίλι Μπραντ», αναφέρει επίσης η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δύσκολο το φινάλε των διαπραγματεύσεων στη Γερμανία- Παραμένουν οι διαφορές

Γερμανία: Στο πιο κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό

ADVERTISING

SHARE: