Γερμανικές εκλογές – exit poll: Η CDU/CSU πρώτο κόμμα με 32,5%

Γερμανικές εκλογές – exit poll: Η CDU/CSU πρώτο κόμμα με 32,5%
German Chancellor Angela Merkel, right, and her husband Joachim Sauer arrive to cast their vote in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017. Merkel is widely expected to win a fourth term in office as Germans go to the polls to elect a new parliament. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Μεγάλες απώλειες για την Χριστιανική Ένωση, που καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό της από το 1949. Ιστορικό ποσοστό για το εθνικιστικό AfD

Σύμφωνα με την πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος που μετέδωσε λίγο μετά τις 19:00 το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) λαμβάνει 32,5%.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 20 %, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)13,5 %, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 10,5%, οι Πράσινοι 9,5% και η Αριστερά 9%.

Να σημειωθεί ότι το εκλογικό ποσοστό του εθνικιστικού λαϊκιστικού κόμματος της δεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) θεωρείται ιστορικό.

Η Χριστιανική Ένωση έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής της, καταγράφοντας το χαμηλότερο πόσοστό της από το 1949.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο προπύργιο τους τη Βαυαρία οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του Χορστ Ζέχοφερ συγκεντρώνουν το 38,5%, την ώρα που στις εκλογές του 2013 είχαν συγκεντρώσει το 49,3%.

(Φωτό: AP Photo/Martin Meissner)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα