Γερμανοκινεζική συμμαχία με κέρματα μαϊμού

Γερμανοκινεζική συμμαχία με κέρματα μαϊμού

Κόλπο είκοσι εκατομμυρίων ευρώ οργάνωσε γερμανική εταιρεία που διοχέτευε στην αγορά κέρματα μαϊμού. Συνελήφθησαν έξι από τα 25 εμπλεκόμενα άτομα. Ενδέχεται να συμμετείχαν στο κύκλωμα και εργαζόμενοι της Bundesbank

Μία καλοστημένη απάτη οργάνωσε γερμανική εταιρεία που αγόραζε ως "παλιοσίδερα" στραπατσαρισμένα νομίσματα από την κεντρική τράπεζα Bundesbank και τα έστελνε στην Κίνα να τα επαναφέρουν στην ορθή τους μορφή.

Εν συνεχεία, φρόντιζε τον "επαναπατρισμό" τους με τη βοήθεια αεροσυνοδών της Lufthansa και τα διοχέτευε στη γερμανική αγορά.

Στο σκάνδαλο ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ εμπλέκονται 25 σίγουρα άτομα, ενώ δεν αποκλείεται να ήταν στο κόλπο και εργαζόμενοι της Bundesbank.

Το κύκλωμα βασίστηκε και εκμεταλλεύτηκε την αμφιλεγόμενη πρακτική της Bundesbank να μην αποσύρει τα πολυχρησιμοποιημένα-αλλοιωμένα κέρματα, αλλά να τα πουλάει ως παλιοσίδερα.

Η δράση της συμμορίας ξεσκεπάστηκε από τις αρμόδιες Αρχές και η Γερμανική Αστυνομία συνέλαβε σε πρώτη φάση 6 άτομα από τους συνολικά 25 υπόπτους που φέρονται πως συμμετείχαν ενεργά στο κύκλωμα.

Η δράση του κυκλώματος ήρθε στο φως πέρυσι, όταν μία Γερμανίδα αεροσυνοδός της Lufthansa εθεάθη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης να προσπαθεί να σηκώσει μια βαριά βαλίτσα. Η αποσκευή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και έτσι κίνησε τις υποψίες των τελωνειακών υπαλλήλων.

Όταν άνοιξαν τη βαλίτσα διαπίστωσαν ότι μέσα υπήρχαν χιλιάδες κέρματα του ενός και των δύο ευρώ. Το περιστατικό αναφέρθηκε στη γερμανική αστυνομία και τον τελευταίο χρόνο οι Αρχές παρακολουθούσαν τη δράση των ατόμων αυτών.

SHARE:

24Media Network