Γερουσιαστής σε ρεπόρτερ: “Τα αγόρια θα περάσουν καλά μαζί σου”

Γερουσιαστής σε ρεπόρτερ: “Τα αγόρια θα περάσουν καλά μαζί σου”

Ο σεξισμός καλά κρατεί και στη Γερουσία των ΗΠΑ. Δείτε τι καταγγέλλει η ρεπόρτερ Allison Donahue για τον Ρεπουμπλικανό Peter Lucido.

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με τις καταγγελίες της ρεπόρτερ Allison Donahue του Michigan Advance εναντίον του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή από το Michigan, Peter Lucido.

Ο Lucido φέρεται να καταφέρθηκε σεξιστικά εναντίον της Donahue. Όπως αναφέρει η ίδια, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στο Καπιτώλιο, εντόπισε τον Γερουσιαστή και τον προσέγγισε για να πάρει μία δήλωσή του σχετικά με τη διαγραφή ενός γκρουπ στο Facebook στο οποίο ήταν μέλος και ο ίδιος, και το οποίο “κατέβασε” η Κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Gretchen Whitmer, καθώς προωθούσε ρατσιστικά σχόλια εναντίον Μουσουλμάνων και Δημοκρατικών.

Όπως έγραψε η ίδια: “Ρώτησα τον Lucido για το περιστατικό θέλοντας να πάρω τη δική του γνώμη σχετικά με το γκρουπ και μου είπε πως θα έρθει να με βρει και να μου μιλήσει γι’ αυτό, αφού τελειώσει πρώτα με μια ξενάγηση μαθητών στον χώρο”.

“Την ώρα που έφευγα με ρώτησε, “ξέρεις το De La Salle, σωστά;”. Του απάντησα πως δεν το ήξερα και μου είπε πως είναι ένα σχολικό ίδρυμα αποκλειστικά για αγόρια. Στη συνέχεια μου είπε: “Θα έπρεπε να πας εκεί! Θα περνούσες πολύ ωραία με αυτά τα αγόρια ή θα περνούσαν πολύ ωραία εκείνοι μαζί σου”, και προκάλεσε τα αγόρια που ήταν εκεί να γελάσουν”.

“Δεν είναι σχολικό ανέκδοτο όλο αυτό, έχει να κάνει με την καριέρα μου”, συνέχισε η 22χρονη ρεπόρτερ που έφυγε δικαίως εκνευρισμένη από τον χώρο.

Στη συνέχεια η Donahue ζήτησε από τον Γερουσιαστή να απολογηθεί αλλά εκείνος της είπε πως “τέτοιες πλάκες τις κάνω συχνά, ακόμα και σε έφηβες κοπέλες”.

Ο Lucido, ένθερμος υποστηρικτής του προέδρου Τραμπ, μιλώντας στο Detroit Free Press, ισχυρίστηκε πως όσα είπε “δεν είχαν κανένα σεξουαλικό υπονοούμενο, απλά το εννοούσα κυριολεκτικά, να πάει εκεί γιατί θα περάσει ωραία”.

Ο Γερουσιαστής επανήλθε στο θέμα μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για μια “παρεξήγηση”.

Η νεαρή πήρε θέση μέσα από το δικό της account στο Twitter, γράφοντας προς τιμή της, πως κανείς δεν θα πρέπει να αναφέρεται στις κόρες και τις γυναίκες του Γερουσιαστή στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την ίδια, για όσα έγιναν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα