Πάπας Φραγκίσκος για τις κακοποιήσεις παιδιών: Ντροπή μου και ντροπή μας

Πάπας Φραγκίσκος για τις κακοποιήσεις παιδιών: Ντροπή μου και ντροπή μας
Ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό 2021 Andrew Medichini/AP

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του και μίλησε για ντροπή αναφορικά με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις κακοποιήσεων νεαρών αγοριών από καθολικούς ιερείς.

Το νέο σκάνδαλο που συνταρράσει τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία (μαζικές κακοποιήσεις παιδιών από καθολικούς ιερείς) δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τουναντίον, ο Ποντίφικας είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και εξέφρασε το συναίσθημα του μέσου πιστού και του μέσου ανθρώπους με μία απλή λέξη: Ντροπή.

“Είναι ντροπή μου, είναι ντροπή μας. Η εκκλησία έδειξε ανικανότητα να θέσει αυτές τιες καταγγελίες στο επίκεντρο των ανησυχιών της. Από εδώ και πέρα οφείλουμε άπαντες να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθούν παρόμοια δράματα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας.

Είχαν προηγηθεί συνεχή ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των παιδιών-θυμάτων μόνο στη Γαλλία από το 1950 μπορεί να φτάνει ακόμα στις 330.000!

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση. Κάλεσε πάντως τους Γάλλους καθολικούς “να διασφαλίσουν ότι η εκκλησία θα παραμείνει ένα ασφαλές σπίτι για όλους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα