Η Γη στο έλεος της κλιματικής αλλαγής: Καύσωνας σε ΗΠΑ, Σκανδιναβία και Ρωσία

Η Γη στο έλεος της κλιματικής αλλαγής: Καύσωνας σε ΗΠΑ, Σκανδιναβία και Ρωσία
Καύσωνας στη Ρωσία shutterstock

Νέο σφοδρό κύμα καύσωνα δοκιμάζει πολλές χώρες του πλανήτη, με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή και φαίνεται πως φέρνει ένα νέο σφοδρό κύμα καύσωνα στον πλανήτη. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυριαρχούν σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Βόρεια Ευρώπη.

Οι θερμοκρασίες αυτές έχουν προκαλέσει περισσότερες από 4.500 πυρκαγιές στα δάση των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών από την αρχή του χρόνου, ενώ στη Βραζιλία για τέταρτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκαν τα ποσοστά αποψίλωσης του παρθένου δάσους στον Αμαζόνιο.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και διεθνείς οργανισμοί υπογραμμίζουν πως οι χειρισμοί και τα νομοθετήματα της Κυβέρνησης Μπολσονάρο θα επιφέρουν τεράστιες βλάβες στο οικοσύστημα του παγκόσμιου πνεύμονα.

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει και την Σκανδιναβία. Οι Φινλανδοί καταφεύγουν στις παραλίες για να δροσιστούν. Πρωτοφανείς υψηλές οι θερμοκρασίες και στην Νορβηγία.

Στο Ροβανιέμι ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 27 βαθμούς κελσίου, ταλαιπωρώντας και τους ταράνδους που χάνουν το τρίχωμά τους.

Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία στη Ρωσία είναι 10 βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο του Ιουλίου, ενώ με τους 35 βαθμούς “φλερτάρει” ο υδράργυρος και στη Νορβηγία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα