Γιατρός του NHS σκότωσε με δηλητήριο τον πεθερό του

Γιατρός του NHS σκότωσε με δηλητήριο τον πεθερό του
Φωτογραφία Αρχείου istockphoto

Ο γιατρός δηλητηρίασε με θάλλιο τη σύντροφό του και τους γονείς της, βάζοντας τη χημική ουσία μέσα στην καφετιέρα.

Ένας γιατρός του NHS σκότωσε τον πατέρα της συντρόφου του και παραλίγο να προκαλέσει τον θάνατο της ίδιας και της μητέρας της, δίνοντάς τους δηλητήριο, σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου του Λονδίνου, με μια υπόθεση που ερευνάται από το 2012. Ο ίδιος δηλητηρίασε τους οικείους τους και έπειτα προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του.

«Είναι πραγματικά τρομακτικό το γεγονός ότι οποιοσδήποτε γιατρός που έχει υπογράψει τον όρκο του Ιπποκράτη μπορεί να είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία κάποιου άλλου και την απόπειρα δολοφονίας άλλων ανθρώπων», είπε ο Simon Bruce, ανώτατος ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου που ήταν μέλος της νομικής ομάδας της οικογένειας του θύματος.

Όπως γράφει ο Guardian, ο δικαστής διέταξε ότι τα ονόματα τόσο του δολοφόνου, όσο και των θυμάτων θα πρέπει να παραμείνουν ανώνυμα.

Ο δράστης ήταν γιατρός Βουλγαρικής καταγωγής που είχε μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Ο γιατρός είχε σχέση με τη γυναίκα, και η ίδια Βουλγαρικής καταγωγής που είχε λάβει βρετανική υπηκοότητα, ενώ το το παιδί τους γεννήθηκε το 2010.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο γιατρός δηλητηρίασε με θάλλιο την οικογένεια, βάζοντας τη χημική ουσία μέσα σε μια καφετιέρα όταν ο ίδιος, η τότε σύντροφός του, το τότε ενός έτους παιδί τους και οι γονείς της έκαναν διακοπές στη Βουλγαρία τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η σύντροφός του και οι γονείς της έπιναν από την καφετέρια, ενώ ο γιατρός συνήθισε να πίνει στιγμιαίο καφέ. Ο παππούς πέθανε μέσα σε δύο μέρες. Οι δύο γυναίκες αρρώστησαν βαριά, αλλά επέζησαν. Ο γιατρός και η σύντροφός του χώρισαν αμέσως μετά.

Η βουλγαρική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες για τη δηλητηρίαση, ενώ ενημερώθηκε και η βρετανική αστυνομία, χωρίς όμως να αποδοθούν κατηγορίες στον γιατρό για κανένα ποινικό αδίκημα.

Μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, ο γιατρός ξεκίνησε νομικές ενέργειες το 2018, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πρόσβαση στην επιμέλεια του γιου του.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η πρώην σύντροφος του γιατρού είπε πως επέμενε να φύγουν από τη Βουλγαρία για τη Βρετανία όταν άρχισαν να εκδηλώνονται τα συμπτώματα της δηλητηρίασης. Η ίδια δήλωσε ότι μόλις επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μαλλιά της έπεσαν και υπέστη ξαφνική απώλεια βάρους. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα, η μητέρα της και ο πατέρας της είχαν δηλητηριαστεί.

Για να “θολώσει” τα νερά, ο γιατρός είπε στους συναδέλφους γιατρούς, που προσπαθούσαν να εντοπίσουν την πηγή της ασθένειάς, ότι η σύντροφός του μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο Guillain-Barré, μια σπάνια και σοβαρή πάθηση των νεύρων.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Λονδίνου, ο γιατρός είχε πει ψέματα στις διάφορες αφηγήσεις που είχε δώσει για τα γεγονότα σχετικά με τη δηλητηρίαση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα