Γιλντιρίμ: Γιατί δεν μιλάει ο Τσίπρας για τους οκτώ Τούρκους;

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου AP

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ενώ ζητά την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν αναφέρεται καθόλου στους οκτώ Τούρκους που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Στο στόχαστρο του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, βρέθηκε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο κ.Γιλντιρίμ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενώ αναφέρεται συνεχώς στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν κάνει το ίδιο για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος, και για τους οποίους η Άγκυρα έχει ζητήσει κατ' επανάληψη την έκδοσή τους, συσχετίζοντας έμμεσα τα δύο ζητήματα.

«Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός λέγοντας μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα yenisafak ότι η χώρα μας έχει γίνει καταφύγιο πραξικοπηματιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλληνες στρατιωτικοί, Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: