Γιούνκερ: Ευρωπαϊκές λύσεις, ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ολόκληρη η Ευρώπη είναι ο στόχος, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, δηλώνοντας ότι τα γεγονότα στις Βρυξέλλες "μας επηρέασαν, αλλά δε μας φοβίζουν"

Με ένα μήνυμα ενωτικό και βαθιά ευρωπαϊκό, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα θα παραμείνουν ενωμένα μπροστά στην τρομοκρατία και θα συνεχίζουν να εργάζονται για να δίνουν ευρωπαϊκές λύσεις.

"Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατή μου συμπόνια στους κατοίκους του Βελγίου, στους πολλούς τραυματίες, στις οικογένειες και στους οικείους αυτών που βάναυσα επλήγησαν από τις εκρήξεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιοZaventem και στον σταθμό του μετρό Maelbeek. Θα ήθελα ακόμη να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου και αλληλεγγύη προς τις βελγικές αρχές.

Συγχαίρω τις δυνάμεις ασφαλείας, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους όσοι βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν αυτήν τη στιγμή τα θύματα", ειπε ο κ.Γιουνκερ.

Διαβεβαίωσε επίσης τους εργαζόμενους της Επιτροπής και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ότι η ασφάλειά τους παραμένει προτεραιότητά του και ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα σε πλήρη συνεργασία με τις βελγικές αρχές.

"Οι επιθέσεις αυτές έπληξαν σήμερα τις Βρυξέλλες, χθες το Παρίσι. Όμως ολόκληρη η Ευρώπη είναι ο στόχος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα θα παραμείνουν ενωμένα μπροστά στην τρομοκρατία", σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν, καταλήγοντας:

"Αυτά τα γεγονότα μας επηρέασαν, αλλά δεν μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, για να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι την τρομοκρατική απειλή και για να δίνουμε ευρωπαϊκές λύσεις σε θέματα που μας αφορούν όλους."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, Βρυξέλλες, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρυξέλλες: Το χρονικό του τρόμου

Βρυξέλλες: Γεμάτη καρφιά η βόμβα στο αεροδρόμιο. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

SHARE: