Γιούνκερ, ο ατίθασος. Τα πειράγματα, τα χτυπήματα στην πλάτη και οι σφαλιάρες του προέδρου της Κομισιόν

default image

Γαλλική σατιρική εκπομπή φτιάχνει ένα best of από όσα απερίγραπτα έκανε ο Ζαν Κλον Γιούνκερ στη Ρίγα της Λετονίας και τη Σύνοδο Κορυφής καταπατώντας κάθε είδους πρωτόκολλο. Έβγαλε γραβάτες, έβαλε γραβάτες, αγκάλιασε σφιχτά, φίλησε στο μέτωπο πατρικά και έριξε αρκετά σκαμπιλάκια, έως και σφαλιάρες (vid)

Η αλήθεια είναι πως το είχαμε παρατηρήσει κι εμείς την περασμένη εβδομάδα πως ο αυτοκράτορας (δηλαδή ο πρόεδρος της Κομισιόν) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε κέφια στη Ρίγα της Λετονίας. Έπαιξε με τη γραβάτα του και την έλλειψη γραβάτας του Αλέξη Τσίπρα, αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας δικτάτορα και γενικά έκανε ότι μπορούσε για να γκρεμίσει το θεσμικό του ρόλο και την επισημότητα η οποία περιβάλει κανονικά μια Σύνοδο Κορυφής. Η γαλλική σατιρική εκπομπή Λε Πετι Ζουρνάλ όμως έκανε πολύ πιο ενδελεχή έρευνα και έβγαλε λαβράκι.

Στο βίντεο που σχολίασε υποδειγματικά ο παρουσιαστής της Γιαν Μπαρτέ θα δείτε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής να τραβάει γραβάτες για να τις συγκρίνει με τη δική του, να αγκαλιάζει μέχρι σκασμού Ευρωπαίους αξιωματούχους, να επιβραβεύει με χτυπήματα στην πλάτη τους πολιτικούς της Ευρώπης, να φιλά άλλους το μέτωπο και άλλους να τους σερβίρει μια ωραιότατη περιποιημένη σφαλιάρα.

“Δεν περιμέναμε ποτέ πως αυτός ο κύριος θα ήταν ο σταρ της Ευρώπης όλων των εποχών” αναφέρει ο Γάλλος παρουσιαστής κρατώντας μια μεγάλη φωτογραφία του Γιούνκερ ανά χείρας. “Τις εικόνες που θα δούμε σας διαβεβαιώνω δεν τις καταλαβαίνουμε με τίποτα” συμπληρώνει. “Ο Έλληνας, ο Τσίπρας, καταφθάνει χωρίς γραβάτα οπότε προφανώς θα σου φορέσω τη δική μου” αναφέρει για το ενσταντανέ της συνάντησης Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μια κατηγορία του βίντεο είναι τα χτυπήματα φιλοφρόνησης στην πλάτη, που μετατρέπονται σε σκαμπιλάκια και από το σκαμπίλι περνάμε στο χαστούκι, όπως περιγράφει ο Γάλλος παρουσιαστής. “Από που προκύπτει τέτοια συμπεριφορά; Απλά δεν δίνει δεκάρα” σημειώνει ο Μπαρτέ για να πάρει την απάντηση από το βίντεο και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να λέει “χάνουμε το χρόνο μας εδώ”.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει τον Γιούνκερ να ξεπετά τους πολιτικούς κατά την καθιερωμένη φωτογραφία, ενώ στο τέλος φιλά τον Βέλγο πρωθυπουργό στο μέτωπο. “Παρακολουθούμε τον νο. 1 της Ευρώπης. Όχι κύριε δεν φιλάμε τον πρωθυπουργό στο μέτωπο. Ακόμη κι αν είναι Βέλγος” αναφέρει ο παρουσιαστής. Το βίντεο στη συνέχεια δείχνει τον πρόεδρο να φωτογραφίζεται με κάποιον αξιωματούχο, να τον αποχαιρετά και στη συνέχεια να ρωτά τον Ντόναλντ Τουσκ που στέκεται δίπλα του: “Ποιος είναι αυτός;”.

Πηγή: canalplus

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα