Γιούνκερ: Ο Τραμπ με είπε δολοφόνο. Μάλλον ήταν κοπλιμέντο

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ AP

Τον είπε "στυγνό δολοφόνο" στη συνάντηση των G7. Ήταν σίγουρα ένας... εξόχως πρωτότυπος χαρακτηρισμός του Αμερικανού Προέδρου για τον Πρόεδρο Κομισιόν. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη βαυαρική βουλή στο Μόναχο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος παρέστη στη Σύνοδο των ηγετών της G7 στον Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα, μίλησε για τη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο. «Ο Τραμπ μου είπε την περασμένη εβδομάδα: "Ζαν Κλοντ, είσαι ένας στυγνός δολοφόνος"» διηγήθηκε ο Γιούνκερ.

«Είναι η πρώτη φορά που το Λουξεμβούργο αποτελεί τόσο μεγάλο κίνδυνο για τις ΗΠΑ. Νομίζω ότι το εννοούσε ως κομπλιμέντο, αλλά δεν είμαι βέβαιος» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Σύνοδος της G7 δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους με επίκεντρο τους αμερικανικούς δασμούς κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί πολλούς από τους συμμάχους του για εμπορικές πολιτικές που αδικούν τη χώρα του. Στην πραγματικότητα, οι διπλωμάτες της Συνόδου έψαχναν να βρουν απεγνωσμένα ένα κείμενο στο οποίο θα συμφωνούσαν όλοι οι ηγέτες των 7 δυνατότερων χωρών του πλανήτη, αλλά... δεν βρήκαν! Τελικά, το χάσμα μεταξύ Τραμπ και... όλων των υπολοίπων αναδείχθηκε περισσότερο!

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους δασμούς αναπάντητους. Δεν έχω καμία διάθεση για πόλεμο, αλλά δεν αποδέχομαι να μας υποδεικνύουν άλλοι τι θα πρέπει να κάνουμε στην Ευρώπη» σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Είναι μια ανεξάρτητη ήπειρος. Πολλοί πολέμησαν για αυτό», κατέληξε ο πάντα ευρηματικός Πρόεδρος Γιούνκερ.

ADVERTISING

SHARE: