Γιούνκερ: Συγκρούστηκαν οι ιδέες και τα οράματα της Γαλλίας

Γιούνκερ: Συγκρούστηκαν οι ιδέες και τα οράματα της Γαλλίας
European Commission President Jean-Claude Juncker speaks during a media conference at an EU summit in Brussels on Saturday, April 29, 2017. EU leaders met on Saturday for the first time as the formal European Council of 27 to adopt guidelines for the upcoming Brexit negotiations. (AP Photo/Virginia Mayo) AP

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι ιδέες που υπερασπίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αυτές που η Γαλλία θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεδρίας του

Συγχαρητήρια επιστολή στον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκ μέρους και του Κολεγίου των Επιτρόπων. «Γνωρίζω πως η καμπάνια ήταν απαιτητική και δύσκολη.

Σε αυτήν συγκρούστηκαν οι ιδέες και τα οράματα της Γαλλίας», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής προσθέτοντας οτι η ιστορία της δημιουργίας της ΕΕ είναι τόσο «άμεσα συνδεδεμένη» με αυτή της Γαλλίας που η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας ξεπερνάει τη χώρα του.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι ιδέες που υπερασπίστηκε ο Εμ. Μακρόν για μια «Ευρώπη δυνατή και προοδευτική που προστατεύει όλους τους πολίτες της» είναι αυτές που η Γαλλία θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεδρίας του.

«Όπως ξέρετε η Επιτροπή εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια να χτίσει μία καλύτερη Ευρώπη, μία Ευρώπη που προστατεύει και υπερασπίζεται τους συμπολίτες μας και τους δίνει τα μέσα να αντιδρούν. Γνωρίζετε την αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω αυτή την πολιτική μέχρι το τέλος της θητείας μου. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι καρποφόρα και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μαζί τους κοινούς μας στόχους», καταλήγει ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Συγχαρητήρια Τουσκ σε Μάκρον και Γάλλους πολίτες

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας μέσω twitter απέστειλε και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, συγχαρητήρια στους Γάλλους πολίτες που διάλεξαν την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αλληλεγγύη από την τυραννία των ψεύτικων ειδήσεων», έγραψε ο Ντ. Τουσκ.

Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα