Γκρίλο: Οι αγορές υποκαθιστούν τους πολίτες

Γκρίλο: Οι αγορές υποκαθιστούν τους πολίτες
Ο ιδρυτής του Κινήματος 5 Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο AP

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και την επιστροφή της από τον Κόστα της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, τοποθετήθηκε ο ιδρυτής του Κινήματος 5 Αστέρων

Με βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, ο ιδρυτής του Κινήματος 5 Αστέρων, Μπέμπε Γκρίλο, τοποθετείται για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης από τη Λέγκα και τους  “πέντάστερους”.

“Yπάρχει κάποιος ο οποίος μιλά, υποκαθιστώντας εκατομμύρια πολίτες. Οι αγορές σήμερα είναι το ψευδώνυμο του χειρότερου καπιταλισμού, του αρπακτικού αυτού που υφίσταται στην Ιταλία”, τόνισε ο Γκρίλο.

Ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός υπογράμμισε επίσης ότι σήμερα βγήκε από το σπίτι του και είδε ότι “ο κόσμος δεν μιλά, περπατούν όλοι με απλανές βλέμμα, σαν να τους έχει υποκαταστήσει ένας εξωγήινος, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας”.

Στο μεταξύ, εκτός από τα Πέντε Αστέρια και την Λέγκα, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα