Γνωρίστε την Μις Βενεζουέλα: Από την παραγκούπολη, βασίλισσα της ομορφιάς

Γνωρίστε την Μις Βενεζουέλα: Από την παραγκούπολη, βασίλισσα της ομορφιάς

Εν μέσω βαθιάς κρίσης, η χώρα απέκτησε μία "εστεμμένη". Η νέα Μις Βενεζουέλα προέρχεται από την μεγαλύτερη παραγκούπολη της χώρας και έλαβε τον τίτλο σε μία τελετή που δεν θύμιζε σε τίποτα τα μεγαλεία και το γκλαμ περασμένων ετών.

Ο τίτλος της "Μις Βενεζουέλα" απονεμήθηκε σε μια 25χρονη, η οποία προέρχεται από την μεγαλύτερη παραγκούπολη της χώρας σε μια τετράωρη τελετή που στερείτο λάμψης αντανακλώντας την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας

. Η νέα "βασίλισσα της ομορφιάς" σε μια χώρα που λατρεύει τέτοιες διοργανώσεις ονομάζεται Ιζαμπέλα Ροντρίγκες και ήταν η "Μις Πορτουγκέζα", εκπροσωπώντας την ομώνυμη πολιτεία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραγκούπολη του Καράκας, την Πετάρε, όπου ζουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ξεχώρισε ανάμεσα στις υπόλοιπες 23 υποψήφιες για τον τίτλο και πήρε το εισιτήριο για τον 69ο διαγωνισμό "Μις Κόσμος 2019".

"Από το Πετάρε στον κόσμο, τα όνειρα μπορούν τελικά να γίνουν πραγματικότητα", δήλωσε η Ροντρίγκες, η οποία εργάζεται ως μοντέλο, στη διάρκεια της ενότητας των ερωταπαντήσεων του διαγωνισμού. Τα κορίτσια, είπε, στην παραγκούπολη αυτή με τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, θέλουν να την μιμηθούν.

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της η Ιζαμπέλα είχε πει ότι το όνειρό της είναι να αποτελέσει πρότυπο για τα άλλα κορίτσια του Πετάρε.

Από την 65η τελετή, την οποία πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν βαρετή και κουραστική, δεν έλειψαν και οι γκάφες: μια υποψήφια κατέβηκε από την σκηνή χωρίς την χαρακτηριστική κορδέλα που δείχνει ποιά πολιτεία εκπροσωπεί, ενώ σε μια άλλη έπεσε το φόρεμα στη διάρκεια μιας χορογραφίας.


Οι διοργανωτές φέτος επεδίωξαν να μειώσουν το κόστος της εκδήλωσης και έτσι η εκδήλωση φιλοξενήθηκε αντί στο ιστορικό "σπίτι" της, ένα στάδιο χωρητικότητας 20.000 ανθρώπων, σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, το Estudio 5 de Venevision, με 200 καθίσματα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Η οικονομία της πλούσιας σε πετρέλαιο αυτής χώρας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση έπειτα από μια ύφεση που μετράει πέντε χρόνια. Ο λαός της χώρας υφίσταται σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και ο πληθωρισμός για το 2019 προβλέπεται από το ΔΝΤ ότι θα εκτοξευτεί στο 10 εκατομμύρια τοις εκατό...

Η Μις Βενεζουέλα
Η Μις Βενεζουέλα

Εκτιμάται ότι περίπου 2,3 κάτοικοι της χώρας την έχουν εγκαταλείψει από το 2015. Η οικονομική αυτή κρίση στέρησε την λάμψη από την φετινή διοργάνωση και κάποιες από τις διαγωνιζόμενες πήγαιναν στις πρόβες με το μετρό ή το λεωφορείο. Η τελετή πάντως παραμένει δημοφιλής στην χώρα και φέτος την παρακολούθησαν 20.000 άνθρωποι.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενεζουέλα: Εκλεισε εφημερίδα λόγω ...έλλειψης χαρτιού

H μεγάλη κωλοτούμπα του Ιγκλέσιας για τη Βενεζουέλα

Τα πούλησε όλα για να βρει πνεύμονα στην Ισπανία: "Στη Βενεζουέλα ήμουν νεκρή"

Στα 3 εκατομμύρια έφτασαν οι Βενεζουελανοί που έφυγαν από τη χώρα

SHARE:

24Media Network