Google: Κλείνει τα 23 της χρόνια και σβήνει κεράκια με εορταστικό doodle

Google: Κλείνει τα 23 της χρόνια και σβήνει κεράκια με εορταστικό doodle

Γενέθλια έχει η κορυφαία μηχανή αναζήτησης, στα οποία αφιέρωσε και το σημερινό της doodle με μορφή τούρτας. Η ιστορία της Google και η προέλευση του ονόματός της.

Τα 23α της χρόνια κλείνει η Google, ημερομηνία που δεν συμπίπτει μεν με την ακριβή ημέρα “γέννησής” της, καθώς η επίσημη ημερομηνία είναι η 4η Σεπτεμβρίου του 1998, ενώ η έναρξη της δραστηριοποίησή της χρονολογείται δύο χρόνια νωρίτερα (1996), ωστόσο η κορυφαία μηχανή αναζήτησης έχει επιλέξει αυτή την ημέρα το τελευταίο διάστημα για να γιορτάζει την ίδρυσή της.

H Google LLC (άλλοτε Google Inc.) αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών, η οποία δημιουργήθηκε ως ερευνητικό αρχικά πρόγραμμα από τους Λάρρυ Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, όταν έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Αριστερά ο Λάρι Πέιτζ και δεξιά ο Σεργκέι Μπριν, στις 15/1 του 2004, στα γραφεία της Silicon Valley. @2021 AP Photo/Ben Margot

Το όνομα “Google” προήλθε από τον αναγραμματισμό του “googol”, το οποίο είχε επιλέξει Πέιτζ, ως απόδοση του μαθηματικού όρου για τον αριθμό “1” ακολουθούμενο από 100 μηδενικά, θέλοντας να υποδηλώσει τον στόχο της εταιρίας να παρέχει μεγάλες ποσότητες πληροφοριών.

Τα αρχικά γραφεία των ιδρυτών της βρίσκονταν στο γκαράζ μίας συμφοιτήτριάς τους, ωστόσο γρήγορα κατάφεραν να εξελίσσουν τη μηχανή σε έναν κολοσσό που επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως, ενώ το 2004 έφτασε τις 200 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως. Μέχρι το 2011, η Google χειριζόταν περίπου 3 δισεκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα, ενώ σήμερα αποτελεί την κορυφαία μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα