Γυναίκα μόνη απέναντι σε μια στρατιά αστυνομικών

default image

Μια μαύρη γυναίκα στάθηκε απέναντι στους αστυνομικούς σε διαδήλωση κατά των φυλετικών διακρίσεων στο Μπατόν Ρουζ, προσφέροντας μια από τις εικόνες της χρονιάς (Pics)

Στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, όπου έχασε τη ζωή του ένας αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικών την προηγούμενη βδομάδα, στις διαδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός του κινήματος «Black Lives Matter», Ντιρέι Μάκεσον.

Στον απόηχο των διαδηλώσεων και της έντονης στρατιωτικοποίησης της αστυνομίας η φωτογραφία μιας μαύρης γυναίκας που στάθηκε με τόλμη απέναντι σε μια στρατιά ενόπλων αστυνομικών ξεχώρισε.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται μια νεαρή γυναίκα με ένα μακρύ φόρεμα να στέκεται ψύχραιμη μπροστά σε ένστολους αστυνομικούς οι οποίοι φαίνεται να έρχονται επιθετικά κατά πάνω της. Την δυναμική αυτή στιγμή απαθανάτισε το Σάββατο 9 Ιουλίου ο φωτογράφος του Reuters, Jonathan Bachman,

Ανάμεσα στους χιλιάδες που μοιράστηκαν τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν και ο δημοσιογράφος της New York Daily News, Shaun King. Σε ένα από τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του αναφέρεται ότι πρόκειται για μια “επική εικόνα” η οποία “θα μείνει στην ιστορία και θα μπει στα βιβλία ιστορίας”.

 

Η γυναίκα της φωτογραφίας συνελήφθη μετά την άρνησή της να απομακρυνθεί από το δρόμο, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει αφεθεί πλέον ελεύθερη. Ο Βρετανό-Ινδός συγγραφέας Hari Kunzru δόξασε την “κομψότητά της κάτω από την πίεση”/ “grace under pressure”.

Κάποιες ακόμα συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο  Baton Rouge:

 

(Με πληροφορίες από BBC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα