H γυναίκα που βάφτισαν ‘καμικάζι του Σεν Ντενί’ ζει και μιλά για το Βατερλό των ΜΜΕ

default image

Το απίστευτο φιάσκο της Βρετανικής Daily Mail καταγγέλλει η εικονιζόμενη ως βομβίστρια αυτοκτονίας στο Παρίσι, Nabila που ζει και βρίσκεται στο Μαρόκο (Vids+ Pics)

Η Nabila είδε τις φωτογραφίες της να κάνουν το γύρο του κόσμου συνοδεύοντας το προφίλ και την ταυτότητα της γυναίκας που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των γαλλικών αρχών ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη γιάφκα των τζιχαντιστών στο προάστιο του Παρισιού.

Innocent Woman Mistaken For Suicide Bomber

This woman was falsely portrayed as a suicide bomber by media outlets, including AJ+. We found her in Morocco.

Posted by
AJ+ on Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Οι πρώτες πληροφορίες των γαλλικών αρχών έκαναν λόγο για μια γυναίκα μεταξύ των “ταμπουρωμένων” στο διαμέρισμα του Σαν Ντενί τρομοκρατών, που ανατινάχθηκε. Λίγα 24ωρα αργότερα οι γαλλικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν που είχε ζωστεί με εκρηκτικά, αλλά ο δεύτερος άνδρας που βρισκόταν στο διαμέρισμα. Το άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης έκανε τα ΜΜΕ να αναζητούν τα στοιχεία της ταυτότητας της πρώτης γυναίκας καμικάζι στην Ευρώπη.

 

H βρετανική Daily Mail ήταν ένα από τα πρώτα μέσα που δημοσίευσαν στην ηλεκτρονική έκδοσή τους φωτογραφίες που συνόδευαν ένα εκτενές ρεπορτάζ για την ταυτότητα της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, με αποτέλεσμα πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το News247, να αναπαράγουν το προφίλ της βομβίστριας αυτοκτονίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του AJ+ η γυναίκα που εικονίζεται στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ως φωτογραφίες της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, δεν έχει ουδεμία σχέση με την τρομοκράτισσα του Παρισιού.

Στην πραγματικότητα η Nabila ζει στο Μαρόκο και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι από την εποχή που ζούσε στη Γαλλία και δόθηκαν σε δημοσιογράφο της Daily Mail από πρώην φίλη της. Όπως εξηγεί το δημοσίευμα της 20minutes.fr, η φίλη της Nabila, Fouzia, ήταν αυτή που έδωσε τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα, προκειμένου να την εκδικηθεί καθώς η σχέση των δυο γυναικών ήταν τεταμένη, μιας και είχαν τσακωθεί. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η φίλη της Nabila αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

 

Η Nabila είδε τις φωτογραφίες της να κάνουν το γύρο του κόσμου, με τα ΜΜΕ να την εμπλέκουν με την βομβίστρια αυτοκτονίας και τους συγγενείς της να αναρωτιούνται αν είναι ζωντανή.

Την ίδια στιγμή, οι Βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και τέταρτο άτομο που είχε λάβει μέρος στο μακελειό στο Παρίσι.

(Πηγή: AJ, 20minutes.fr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα