H ΚΚΚ στηρίζει την υποψηφιότητα Ντόναλντ Τραμπ

default image

Η εφημερίδα Crusader, όργανο της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, δηλώνει με δημοσίευσή του τη στήριξη στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο. Πώς αντιδρά το στρατόπεδο Τραμπ

Δημόσια στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ παρέχει η οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν μέσω του φύλλου της εφημερίδας της, Crusader. Στο φύλλο της Τετάρτης, το εξώφυλλο φιλοξενεί το σλόγκαν του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις αμερικανικές εκλογές, “Make America Great Again” καθώς και μια φωτογραφία του από πρόσφατη ομιλία του.

Το κείμενο που αναφέρεται στον Τραμπ υπογράφει ο εθνικιστής πάστορας Thomas Robb, ο οποίος σημειώνει: “Μπορείς να το δεις (ενν. το σλόγκαν ‘Κάντε την Αμερική μεγάλη και πάλι”) σε μπλουζάκια, κουμπιά, πόστερ και φλιτζάνια όπως αυτά που φοράει ο Τραμπ σε πρόσφατη ομιλία του. Όμως μπορεί να συμβεί στα αλήθεια; Αυτό μένει να το μάθουμε σύντομα”.

“Ενώ ο Τραμπ θέλει να κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά, πρέπει να αναρωτηθούμε, ‘τι έκανε τις ΗΠΑ σπουδαίες από την πρώτη στιγμή;'” αναφέρει το δημοσίευμα και δίνει την σύντομη, κατά το συγγραφέα του απάντηση. “Η Αμερική δεν ήταν σπουδαία χάρη στις πράξης των προγόνων μας, αλλά χάρη στο τι ήταν εκείνοι” και συνεχίζει: “Η Αμερική ιδρύθηκε σαν Δημοκρατία Λευκών Χριστιανών. Και σαν Δημοκρατία Λευκών Χριστιανών θα γίνει και πάλι μεγάλη”.


Το κείμενο φυσικά αποτελεί μια ακόμη “ωδή” στο μίσος, στην φυλετική καθαρότητα και την υπεροχή της λευκής φυλής. Πριν αναφερθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, κάνει λόγο για ξένους που έχουν εισβάλει στην πατρίδα του και επιβάλουν την πολιτική τους και επιτίθεται στον Ομπάμα που προωθεί όπως λέει την “ουδετερότητα του φύλου” (θεωρία που άλλωστε προπαφανδίζει έντονα και η ίδια η καθολική εκκλησία, δια στόματος ακόμη και του Πάπα Φραγκίσκου). “Φοβάμαι πως οι συντηρητικοί (ανάμεσά τους και ο Τραμπ) δεν αντιλαμβάνονται αυτή την φυλετική ωρολογιακή βόμβα” σημειώνει ο αρθρογράφος και τονίζει πως έρχεται η μέρα της “γενοκτονίας των Λευκών”.

 

Όπως είναι φυσικό, το άρθρο που δίνει την “ελπίδα” στους Λευκούς, Αμερικανούς φασίστες πως ο Ντόναλντ Τραμπ ίσως αποτελεί τη λύση για τις πολιτικές του επιδιώξεις προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μεγάλων εφημερίδων και ΜΜΕ, αλλά και την απάντηση της καμπάνιας του Ρεπουμπλικανού. “Ο κ. Τραμπ και η ομάδα του αποκηρύσσουν το μίσος σε κάθε του μορφή” αναφέρουν από το στρατόπεδο του Τραμπ. “Το δημοσίευμα αυτό είναι αποκρουστικό και οι απόψεις του δεν αντικατοπτρίζουν τις δεκάδες των εκατομμυρίων των Αμερικανών που συναθροίζονται πίσω από την εκστρατεία”.

Η αμερικανική Washington Post επικοινώνησε με τον ίδιο τον συγγραφέα του άρθρου, ο οποίος δήλωσε πως η δημοσίευσή του στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας δεν αντανακλά την επίσημη στήριξη της οργάνωσης στον Τραμπ, αλλά την προσωπική του ενθουσιώδη στήριξη στον Ρεπουμπλικανό. “Γενικά μας αρέσουν οι εθνικιστικές του απόψεις και οι θέσεις του για κλείσιμο των συνόρων σε παράνομους εξωγήινους” αναφέρει χαρακτηριστικά. “Δεν είναι στήριξη γιατί, όπως με κάθε έναν, υπάρχουν πράγματα στα οποία διαφωνούμε. Φαίνεται πως υπάρχει μια άνοδος του εθνικισμού παγκοσμίως, καθώς οι Εθνικιστές ζητούν πίσω τα σύνορά τους” αναφέρει ο πάστορας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα