H Κομισιόν θα εισηγηθεί ‘σύντομα’ την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με πΓΔΜ και Αλβανία

H Κομισιόν θα εισηγηθεί ‘σύντομα’ την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με πΓΔΜ και Αλβανία
Prime minister of FYROM Zoran Zaev, Commissioner for European Neighbourhood Policy & Enlargement Negotiations Johannes Hahn and European Commission President Jean-Claude Juncker hold a press conference after their meeting at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium on Dec. 6, 2017 / , - 6 , 2017. SOOC

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, προανήγγειλε την έναρξη των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας την ύπαρξη "σημαντικών ελλειμμάτων" στο κράτος δικαίου

Την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την πΓΔΜ αναμένεται να εισηγηθεί σύντομα η Κομισιόν, σύμφωνα με τον επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

«Η Κομσιόν θα εισηγηθεί σύντομα, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι να αρχίσουν τα κράτη μέλη ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Πιστεύουμε ότι και οι δύο χώρες έκαναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο παρελθόν και ως εκ τούτου μπορεί να γίνει αυτό το βήμα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Χαν αποκάλυψε ότι η Κομισιόν θα υπογραμμίσει σε επικείμενη έκθεσή της «σημαντικά ελλείμματα» στο κράτος δικαίου.

Η πΓΔΜ είναι υποψήφια προς ένταξη από το 2005 και η Αλβανία από το 2014.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνα Ζαχάριεβα, εξέφρασε προ ημερών την ελπίδα να ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο Ιούνιο η σχετική απόφαση.Η πΓΔΜ είναι υποψήφια προς ένταξη από το 2005 και η Αλβανία από το 2014.

(Φωτογραφία: SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα