Haaretz: Στην Ελλάδα ο επικεφαλής της ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφάλειας εν μέσω του σκανδάλου υποκλοπών

Haaretz: Στην Ελλάδα ο επικεφαλής της ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφάλειας εν μέσω του σκανδάλου υποκλοπών
istock

Αιφνιδιαστική επίσκεψη διερευνητικού χαρακτήρα στη χώρα μας φέρεται να πραγματοποίησε ο επικεφαλής της ισραηλινής Shin Bet. Ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Λαπίντ.

Για αιφνιδιαστική και μυστική επίσκεψη του επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ασφάλειας του Ισραήλ στην Ελλάδα κάνει λόγο η ισραηλινή εφημερίδα “Haaertz”, η οποία κάνει ειδική αναφορά στο “τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο” των υποκλοπών, όπως η ίδια το χαρακτηρίζει.

Σύμφωνα με το μέσο, ο Ρόνεν Μπαρ βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας, σε μία επίσκεψη που διήρκησε περίπου μία ημέρα και συνέπεσε με αυτή του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Ομέρ Μπαρ-Λεβ, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον Χρήστο Στυλιανίδη, καθώς και με άλλους Έλληνες αξιωματούχος, με αντικείμενο των συναντήσεών τους το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις κοινές προσπάθειες καταπολέμησής της από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

“Επίσκεψη εν μέσω σκανδάλου που συνδέει το Ισραήλ”

Όπως αναφέρει η Haaertz, ο επικεφαλής της Shin Bet, συναντήθηκε μεν με τον Μπαρ-Λεβ, ωστόσο δεν έδωσε το “παρών” σε αυτές τις συναντήσεις, ενώ, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα αναφέρει πως δεν υπήρχε σύνδεση ανάμεσα στη δική του επίσκεψη και αυτή του Ισραηλινού Υπουργού. Κατά την επίσκεψή του πάντως, ο Ρόνεν Μπαρ φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ.

Παρ’ όλα αυτά, το ισραηλινό μέσο, “φωτογραφίζει” το σκάνδαλο των υποκλοπών, συνδέοντάς το με την επίσκεψη του επικεφαλής της Shin Bet, όπως προδίδει και ο τίτλος του: “Ο αρχηγός της Shin Bet στην Ελλάδα για αστραπιαία επίσκεψη εν μέσω σκανδάλου που συνδέεται με το Ισραήλ”.

Αναφέρει, δε, το χρονικό της υπόθεσης, με αναφορές στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, καθώς και την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη.

Αφού σημειώνει πως “η Ελλάδα παραδέχτηκε ότι διεξήγαγε την παρακολούθηση, τονίζοντας ότι έγινε νόμιμα, χωρίς να αναφέρει αν χρησιμοποίησε το λογισμικό Predator”, αναφέρει και την εταιρεία Intellexa καθώς και τη θυγατρική Cytrox, υπογραμμίζοντας τη σύνδεσή τους με το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα