Hermes Airports: Κατέσχεσαν αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών για χρέη

default image

Κατάσχεση αεροπλάνου των Κυπριακών Αερογραμμών για οφειλές από την Hermes Airports. Η αντίδραση των Κυπριακών Αερογραμμών

Σε κατάσχεση αεροπλάνου των Κυπριακών Αερογραμμών προέβη η εταιρεία Hermes Airports, που διαχειρίζεται τα δύο διεθνή αεροδρόμια στην Κύπρο, λόγω χρεών της εταιρίας.

Η κατάσχεση έγινε ύστερα από χθεσινοβραδινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Hermes, που εξετάζει τις οφειλές των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A319-100 είχε ενοικιαστεί από τις Κυπριακές Αερογραμμές και φαίνεται πως θα επιστρεφόταν στην ιδιοκτήτρια εταιρία, αύριο, με τη λήξη του συμβολαίου ενοικίασής του.

Η Hermes Airports αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για την κατάσχεση του αεροπλάνου ενώ οι Κυπριακές Αερογραμμές συγκάλεσαν έκτακτη διάσκεψη Τύπου “για τη διαφορά με την Hermes Airports”.

Αντίδραση των Κυπριακών Αερογραμμών

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αποδοκιμάζοντας την απόφαση της Hermes Airports για κατάσχεση αεροσκάφους του κρατικού αερομεταφορέα.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, Αντώνης Αντωνίου, δήλωσε ότι η εταιρεία καταγγέλλει τη σε βάρος της προκλητική συμπεριφορά. Πρόσθεσε, δε, ότι με απαράδεκτα εκβιαστικό και ανορθόδοξο τρόπο, η Hermes Airports μεθόδευσε την ακινητοποίηση ενός εκ των αεροσκαφών των Κυπριακών Αερογραμμών, προκειμένου να ασκήσει πίεση για την είσπραξη ενός αμφισβητούμενου -όπως είπε- ποσού.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι χθες καταβλήθηκε στην Hermes Airports ποσό 567.000 ευρώ, ενώ για να αποφευχθεί επέκταση της ζημιάς και να καταστεί εφικτή η αποδέσμευση του αεροσκάφους, καταβλήθηκαν σήμερα επιπλέον 425.000 ευρώ. Το αεροσκάφος, τύπου Airbus 319-100, ήταν υπενοικιαζόμενο και προοριζόταν για επιστροφή στην ενοικιάστρια εταιρεία, κάτι που έγινε σήμερα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο ίδιος, δύο υπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατέβαλαν προσπάθειες για να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Παρόλα αυτά, και ενώ η Hermes Airports είχε εξασφαλίσει το διάταγμα κατάσχεσης από την Παρασκευή και διαπραγματευόταν με την κυβέρνηση για το θέμα, προχώρησε τελικά στην εκτέλεσή του.

Για τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ που αξιώνει η Hermes Airports από τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Αντωνίου είπε ότι αφορά ποσό για υπηρεσίες που ουδέποτε έχουν παρασχεθεί στην εταιρεία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών για επαφές τόσο με τις Κυπριακές Αερογραμμές όσο και με την εταιρεία Hermes Airports, ώστε να ξεκαθαριστεί και να κλείσει αμέσως το θέμα της κατάσχεσης του αεροσκάφους της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα