Η Άγκυρα παρουσίασε το νέο μη - επανδρωμένο υπερόπλο 'κατασκοπείας'

Η Άγκυρα παρουσίασε το νέο μη - επανδρωμένο υπερόπλο 'κατασκοπείας'
ANADOLU

Το ANKA-S είναι το νέο "καμάρι" της Τουρκίας. Ένα drone που μπορεί να ελέγχεται μέσω δορυφόρου

Παρουσιάστηκε σύμφωνα με το Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το ολοκαίνουριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA'S, που όπως ανακοινώνουν από την Τουρκία μπορεί να ελέγχεται μέσω δορυφόρου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανέμεναν τον εξοπλισμό επικοινωνίας μέσω δορυφόρου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους από το 2017.

Το αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Τουρκική Αεροναυπηγική Βιομηχανία (TAI), είναι το βασικό "όπλο" των Τούρκων στις μυστικές υπηρεσίες, την παρακολούθηση και την αναγνώριση. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 2004 και τα πρώτα τεστ έγιναν το Δεκέμβριο του 2010.

Τα τελικά τεστ πτήσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα, χωρίς την οπτική επαφή με το σκάφος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τα συστήματα απομακρυσμένης πλοήγησης να παραδίδονται και επισήμως στην τουρκική αεροπορία.

Το ANKA-S μπορεί να παραμείνει στον αέρα επί 18 ώρες, φτάνει σε υψόμετρο 7 χλμ και μπορεί να κουβαλήσει φορτίο 200 κιλών. Το νέο σύστημα ελέγχου μέσω δορυφόρου, θα μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα 6 αεροσκάφη. Το ANKA - S μπορεί να πραγματοποιεί αυτόματη απογείωση και προσγείωση, αλλά και προσγειώσεις εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση απώλειας επαφής.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ANADOLU/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Εγκρίθηκε συμφωνία leasing επτά μη επιθετικών drones από το Ισραήλ

ADVERTISING

SHARE: