Χωρίς Black Angus Αργεντινής για 30 μέρες η παγκόσμια αγορά – Τι συνέβη

Χωρίς Black Angus Αργεντινής για 30 μέρες η παγκόσμια αγορά – Τι συνέβη
Βοδινό κρέας Shutterstock

Την απόφαση να αναστείλει για 30 ημέρες τις εξαγωγές βοδινού κρέατος με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική της αγορά, έλαβε η κυβέρνηση της Αργεντινής.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε να ανασταλούν για τριάντα ημέρες οι εξαγωγές βοδινού κρέατος, με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική της αγορά.

Η απόφαση αναγγέλθηκε εν αναμονή «συνολικών μέτρων με στόχο να μπει σε τάξη η λειτουργία του τομέα, να περιοριστούν οι κερδοσκοπικές πρακτικές και να αποτραπεί η φοροδιαφυγή», εξήγησε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η Αργεντινή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα: 819.000 τόνοι πωλήθηκαν στο εξωτερικό το 2020, κυρίως στην Κίνα, στη Γερμανία και στο Ισραήλ.

Προχθές Κυριακή ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες, δήλωσε ότι τον «ανησυχεί» η αύξηση των τιμών προϊόντων διατροφής στη χώρα: το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 46,3% τους τελευταίους 12 μήνες, υπολόγισε η IDEC, η στατιστική υπηρεσία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτές οι αυξήσεις τιμών με ανησυχούν πολύ» διότι «είναι ανεξήγητες» και «είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο κ. Φερνάντες στο δίκτυο C5N.

Εξαιτίας κυρίως του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορωναϊού, το ΑΕΠ της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020. Η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων στους πληγέντες, κάτι που επιδεινώνει τα δημοσιονομικά της χώρας και τη θέση του νομίσματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα