Η 'αριστερή πλατφόρμα' των εργατικών που σύμφωνα με τον Τ. Μπλερ τους στερεί τη νίκη στις εκλογές

Η 'αριστερή πλατφόρμα' των εργατικών που σύμφωνα με τον Τ. Μπλερ τους στερεί τη νίκη στις εκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας μίλησε για υπερβολική... αριστεροσύνη του κόμματός του, πράγμα που αφαιρεί πόντους και πιθανότητες επανεκλογής, για να λάβει τη φαρμακερή απάντηση από τον στενό του συνεργάτη όσο εκείνος βρισκόταν στη Downing Street

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ επιτέθηκε στην αριστερή πτέρυγα του κόμματός του πριν από μερικές μέρες μιλώντας για "παλιομοδίτικη αριστερή πλατφόρμα" και στρέφοντας τα βέλη του στον Τζέρεμι Κόρμπιν που διεκδικεί με αξιώσεις την προεδρία των Εργατικών στην Αγγλία. "Ακόμη και αν πίστευα πως αυτός θα ήταν ο δρόμος για τη νίκη, δεν θα τον ακολουθούσα" σημείωσε. Η σκληρή κριτική του κ. Μπλερ βρήκε αναπάντεχη απάντηση από έναν στενό του συνεργάτη, όσο ο πρώτος βρισκόταν στην εξουσία.

Ο Λορντ Πρέσκοτ, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επί ημερών του Τόνι Μπλερ απάντησε με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο. "Τόνι, κατά βάση ήταν το Ιράκ που απέτρεψε πολλούς ανθρώπους να ψηφίσουν για εμάς" ανέφερε ο κ. Πρέσκοτ καυτηριάζοντας την απόφαση τότε του Τόνι Μπλερ να μπει η Μεγάλη Βρετανία στο πόλεμο "κατά της τρομοκρατίας".

Ο κ. Πρέσκοτ σημείωσε μάλιστα πως το να επικρατήσει ο αριστερός Κορμπίν δεν θα ήταν καταστροφή. "Ας είμαστε ρεαλιστές και ψύχραιμοι, είναι απόφαση του κόμματος, όχι των βουλευτών".

Πηγή: The Independent

SHARE: