Η Barbie ξεκινά καριέρα στη ρομποτική μηχανική

Η Μπάρμπι ξεκινά νέα καριέρα στη ρομποτική μηχανική

Η πιο διάσημη κούκλα στον κόσμο, στα 59 χρόνια "ζωής" της, τα έχει κάνει όλα! Ή σχεδόν όλα... Η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel, θέλοντας να σπάσει τα στερεότυπα, της προσφέρει μία ακόμη, νέα "καριέρα". Αυτή τη φορά στη ρομποτική μηχανική!

Από το 1959 η διάσημη κούκλα Μπάρμπι έχει υποστεί πολλές μεταμορφώσεις. Όχι μόνο έχει "υποδυθεί" σχεδόν όλες τις διασημότητες --από την Τζίτζι Χαντίντ ως τη Φρίντα Κάλο--αλλά η Μπάρμπι έχει αλλάξει και πολλά επαγγέλματα: από πυροσβέστης, νοσοκόμα, αστροναύτης μέχρι και πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η τελευταία καριέρα που επινόησαν οι κατασκευαστές της στην εταιρεία Mattel είναι ένας ακόμη χώρος όπου οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται επαρκώς: η ρομποτική μηχανική. Σύμφωνα με το περιοδικό People, μόλις το 12% των εργαζόμενων στο συγκεκριμένο χώρο είναι γυναίκες.

Στην αγορά θα κυκλοφορήσουν τέσσερις εκδοχές της Μπάρμπι μηχανικού ρομποτικής, η καθεμία με διαφορετικό χρώμα δέρματος, διαφορετικό χρώμα μαλλιών και χτένισμα. Και οι τέσσερις τύποι ωστόσο θα φορούν μαύρο τζιν παντελόνι, μπλε τζιν μπουφάν και ένα μακό μπλουζάκι με στάμπα, λευκά αθλητικά παπούτσια και γυαλιά ασφαλείας.

Οι τέσσερις διαφορετικοί τύποι συμβαδίζουν με τη δέσμευση της Mattel να κατασκευάζει κούκλες Μπάρμπι για όλες τις κατηγορίες. Το 2016 κυκλοφόρησε κούκλες σε διάφορα μεγέθη, από πολύ μικροκαμωμένη έως πολύ ψηλή ή με καμπύλες. Όλες τους είχαν κατά παραγγελία διαφορετικό τύπο μαλλιών και χρώμα δέρματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδρούν οι συγγενείς της Κάλο στην κυκλοφορία της Barbie-Frida

Η μπάρμπι - Φρίντα Κάλο και άλλες γυναίκες - πρότυπα που έγιναν κούκλες

Μεξικό: Η Barbie δεν μπορεί να έχει την μορφή της Φρίντα Κάλο

H Barbie τάσσεται ανοιχτά υπέρ των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας

ADVERTISING

SHARE: