Η χαλαρή Βασίλισσα Ελισάβετ και το νέο σκάνδαλο που “καίει” το Παλάτι

Η χαλαρή Βασίλισσα Ελισάβετ και το νέο σκάνδαλο που “καίει” το Παλάτι
Η Βασίλισσα Ελισάβετ @2021 Philip Toscano / Associated Press

Ενόσω ο εξάδελφος της, Πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο που αφορά και στον Βλάντιμιρ Πούτιν, το Παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα video της Βασίλισσας Ελισάβετ. Στα 95 τα έχει 400 και έκανε και χιούμορ.

H Bασίλισσα Ελισάβετ τήρησε την περίοδο πένθους -που προβλέπεται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας– μετά το θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου και με το πέρας αυτής (27/4), επέστρεψε στα καθήκοντα της.

Στην ατζέντα της για τις 6/5 ήταν ένα video call με τη Βασιλική Κοινωνία Διασωστών (Royal Life Saving Society) που ασχολείται με την καταπολέμηση των θανάτων από πνιγμό και προσφέρει εκπαίδευση πρώτων βοηθειών. Την περασμένη Πέμπτη ήταν η επέτειος των 80 χρόνων από την ημέρα που έγινε η πρώτη έφηβη της Κοινοπολιτείας, η οποία έλαβε το βραβείο Life Saving. Ήταν μόλις 14 χρόνων, όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης σε club του Λονδίνου, όπου έμαθε κολύμβηση μαζί με την αδελφή της, Μαργαρίτα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, στα 14 όταν έγινε το νεότερο μέλος που ολοκλήρωσε ποτέ το πρόγραμμα διασωστών. @2021 The Royal Family

 

“Δεν είχα καταλάβει πως ήμουν η πρώτη της ηλικίας μου που ολοκλήρωσε την εκπαίδευση. Απλά έκανα ό,τι έκανα και χρειάστηκε να δουλέψω πολύ σκληρά για αυτό. Ήταν μεγάλο επίτευγμα και ήμουν πολύ υπερήφανη που φορούσα στο μαγιό μου το μετάλλιο που που είχαν δώσει” είπε μεταξύ άλλων στη virtual συζήτηση. Αν κάνετε click στο video θα διαπιστώσετε πως η 95χρονη Μονάρχης είναι σε εξαιρετική κατάσταση, μετά τα όσα της συνέβησαν. Έκανε και χιούμορ, ενώ τα αντανακλαστικά της ήταν στο 100%.

Το video που έδωσε στη δημοσιότητα το Παλάτι “έπεσε” πάνω στη μέρα που τα διεθνή μέσα έχουν “βουίξει” για την έρευνα που αφορά στον εξάδελφο της, Πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ και την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε το βασιλικό του status για ιδίον όφελος, εις βάρος όσων ήθελαν ακρόαση από τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Την αποκάλυψη έκαναν οι Sunday Times και το Channel 4. Προηγουμένως, ρεπόρτερ υποδύθηκαν επενδυτές από τη Νότιο Κορέα που ενδιαφέρονταν να κάνουν δουλειές στη Ρωσία.

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ φέρεται να τους είπε μέσω Zoom πως θα προσφέρει τη βασιλική του στήριξη, έναντι 164.805 ευρώ (200.000 δολάρια). Δήλωσε και διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει το σπίτι του (Kensington Palace) ως φόντο για τη στήριξη. Ο συνεργάτης του, Σάιμον Ρίντινγκ πρόσθεσε στους ‘υποψήφιους’ επενδυτές πως μπορούν να προσλάβουν τον Μιχαήλ, έναντι 11.500 ευρώ τη μέρα, για να κάνει ‘εμπιστευτικές’ παρουσιάσεις στον Πούτιν, εκ μέρους της ‘εταιρίας’ τους. Επίσης, παρουσίασε τον Πρίγκιπα ως “ανεπίσημο πρεσβευτή της Βασίλισσας στη Ρωσία”.

Το σχόλιο που έχει κάνει έως τώρα ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι πως δεν έχει συναντηθεί με τον Πούτιν, από το 2003. Εκπρόσωπος του εξήγησε ότι βγάζει τα προς το ζην μέσω της εταιρίας συμβούλων που του ανήκει για περισσότερα από 40 χρόνια. Για την ιστορία, ο Μιχαήλ συνδέεται με τη Ρωσία, μέσω της γιαγιάς του -από τη μεριά της μητέρας του- και υπήρξε το πρώτο μέλος του Παλατιού που έμαθε ρωσικά. Επίσης κάνει φιλανθρωπικό έργο στη Ρωσία και έχει θέση στη Ρωσοβρετανική ένωση εμπορίου.

Ενώ έχει να διαχειριστεί το νέο σκάνδαλο η Ελισάβετ, έχει να πάει σήμερα (11/5) και στο Κοινοβούλιο για να παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον την μετά-πανδημίας ατζέντα. Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει μια σειρά νόμων που αναμένεται να ‘περάσουν’ οι Υπουργοί έως το τέλος του χρόνου, σχετικών με την ‘ανακούφιση’ από όσα προκάλεσε ο Covid-19, την κλιματική αλλαγή και την εκπαίδευση.

Το Reuters έγραψε πως μεταξύ αυτών που έχουν προταθεί είναι η κατάργηση της νομοθεσίας που περιορίζει τις εξουσίες της κυβέρνησης, ως προς τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Συνήθως αυτή η μέρα που υπάρχει 95 χρόνια και προφανώς έχει ειδικό όνομα (State Opening of Parliament) διαθέτει μεγαλείο, χορογραφία και ειδικά κοστούμια. Φέτος θα έχει μάσκες προσώπου, social distancing και λιγότερους παρευρισκόμενους. Συνήθως ο λόγος της Βασίλισσας διαρκεί έως 10 λεπτά και προκύπτει από έγγραφα με λεπτομέρειες για νομοθετικές προτάσεις και πλάνα διαβουλεύσεων. Σε δεύτερο χρόνο, η Μονάρχης μπορεί να παρέμβει σε ό,τι δεν προστατεύει τα συμφέροντα της. Όπως έχετε διαβάσει στο NEWS 24/7 είναι κάτι που έχει κάνει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν, κυρίως για να διαφυλάξει και να κρύψει την περιουσία της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα