Επιβεβαίωση Αλ Κάιντα για Μπιν Λάντεν

default image

Τον θάνατο του αρχηγού της Οσάμα Μπιν Λάντεν, επιβεβαίωσε η Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με το SITE αναρτήθηκε ανακοίνωση σε ισλαμιστικούς τόπους. Απειλές για νέες επιθέσεις. Πώς η CIA έφτασε στα ίχνη του (Pics+Vid)

Η αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων, SITE.

“Η αλ Κάιντα εξέδωσε την 6η Μαΐου 2011 μία ανακοίνωση σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους με την οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν”, ανέφερε το SITE.

“Ο μαχητής σεΐχης Άμπου Αμπντάλα Οσάμα Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε  από τις σφαίρες της προδοσίας και της αποστασίας”, επισημαίνει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, το τρομοκρατικό δίκτυο δεσμεύθηκε να μην αποκλίνει από το δρόμο του ένοπλου αγώνα και πρόσθεσε ότι το αίμα του Μπιν Λάντεν “είναι πολύ πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο για να χύνεται μάταια”.

“Το αίμα του Μπιν Λάντεν θα παραμείνει, με την άδεια του Αλλάχ, μία κατάρα θα κατατρέχει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους και θα τους κυνηγά μέσα και έξω από τις χώρες τους”, αναφέρει στο μήνυμά της η αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη μετάφραση του SITE.

“Η ευτυχία τους θα μετατραπεί σε λύπη και το αίμα τους θα αναμειχθεί με τα δάκρυά τους”, προσθέτει.

“Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε ο σεΐχης Οσάμα, να εξεγερθούν και να εξαγνίσουν τη ντροπή που έχει επιφέρει στη χώρα μία συμμορία προδοτών και κλεφτών (…) και γενικά να εξαγνίσουν τη χώρα τους από τη βρώμα των Αμερικανών που έσπειραν τη διαφθορά”, επισημαίνει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι “σύντομα” θα μεταδώσει ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο ηχογράφησε ο Μπιν Λάντεν μία εβδομάδα πριν το θάνατό του.

Παρακολουθούσαμε για μήνες τον Λάντεν

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές με πρόσβαση στους στενούς κύκλους του Πενταγώνου, που επικαλείται η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ , ένας μικρός αριθμός πρακτόρων της CIA είχε εγκατασταθεί μυστικά και παρακολουθούσε για αρκετούς μήνες την έπαυλη όπου είχε καταφύγει ο Άραβας τρομοκράτης, συλλέγοντας πληροφορίες για τον ίδιο και τους συντρόφους του.

 

Οι Ειδικές Δυνάμειςτου Αμερικανικού στρατού τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Αμποταμπάντ 60 χιλιόμετρα βόρειο-ανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και εκτέλεσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν και άλλους τρεις συνεργάτες του.

Η επιχείρηση κατασκοπίας του Μπιν Λάντεν, ήταν τμήμα ενός ευρύτερου πλάνου εποπτείας που βρισκόταν σε διεκπεραίωση από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και στόχευε στον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ Κάϊντα.

Εφόσον αυτό θα συνέβαινε τότε ο η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα θα απευθυνόταν στο Κογκρέσο και θα ζητούσε την έγκριση ειδικού κονδυλίου για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση που θα απέφερε, όπως και έγινε, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα