Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

default image

Ο Οσάμα Μπιν Λαντεν έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών στο Πακιστάν. Φόβοι ότι ο θάνατός του θα προκαλέσει Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Πανηγυρισμοί στον Λευκό Οίκο. Υπήρχαν εντολές για φόνο και όχι για σύλληψη. Στη θάλασσα η σορός του (Vids)

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. O αρχηγός της αλ Κάιντα δέχτηκε σφαίρα στο αριστερό του μάτι.

Η ομάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που κυνήγησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε διαταγές να σκοτώσει τον εγκέφαλο της Αλ-Κάιντα, όχι να τον συλλάβει, δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Την επιχείρηση των κομάντο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, διοργάνωσαν κι εκτέλεσαν οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, οι Navy Seals.

To Seals αποτελεί ένα ακρωνύμιο, των αμερικανικών λέξεων Sea, Air, Land. Πρόκειται για επίλεκτες δυνάμεις, που χρησιμοποιούνται σε αντιτρομοκρατικές όπως και σε αναγνωριστικού χαρακτήρα επιχειρήσεις ή και σε επιχειρήσεις “μη-συμβατικού πολέμου”.

Αμερικανός αξιωματούχος, που όμως ζήτησε να μείνει ανώνυμος, τόνισε μιλώντας  στο Γραφείο του Γαλλικού πρακτορείου στην Ουάσινγκτον ότι, “ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι του”, ενώ βεβαίωσε ότι “τη συγκεκριμένη επιχείρηση ανέλαβαν οι Navy Seals”.

*Δείτε στη συνέχεια του κειμένου βίντεο, φωτογραφίες και όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Το διάγγελμα του Ομπάμα

“Eίμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών”, δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.

Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

“Αποδόθηκε δικαιοσύνη”, υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μισή ώρα το FBI ανανέωσε τη λίστα του με τους πιο περιζήτητους κακοποιούς, βάζοντας τον Μπιν Λάντεν στους αποθανόντες.

Χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο και στο Σημείο Μηδέν

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στο Σημείο Μηδέν καθώς οι Νεοϋορκέζοι έσπευσαν στο σημείο για να γιορτάσουν το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

“Είναι μία γιορτή διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που μόλις κερδίσαμε”, δήλωσε ένας συνταξιούχος πυροσβέστης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. “Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα διότι γνωρίζουμε ότι όλοι οι αδερφοί μου που σκοτώθηκαν εδώ δεν σκοτώθηκαν μάταια”.

“Δεν πίστευα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα”, επεσήμανε από τη μεριά του ο συνταξιούχος αστυνομικός Μπομπ Γκίμπσον καθώς το πλήθος γύρω του φώναζε “ΗΠΑ, ΗΠΑ”. “Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά αισθανόμαστε συμπόνια για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους”.

Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα. “Οταν αποδίδεται δικαιοσύνη νιώθεις ανακούφιση, όμως φέρνει στην επιφάνεια και τις αναμνήσεις”, δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal η Τζέιν Πολιτσίνο , ο σύζυγος της οποίας σκοτώθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε “κοσμοϊστορικό”.

Στη θάλασσα η σορός του

Η Ουάσινγκτον έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν τυγχάνει της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση, δήλωσε στους δημοσιογράφους Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει και το CNN η σορός του “θάφτηκε” στην θάλασσα. Οι πληροφορίες προκάλεσαν

.

Θρίλερ με τη φωτογραφία του νεκρού Λάντεν

Πακιστανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία που όπως υποστήριξαν απεικόνιζε τον νεκρό Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ωστόσο λίγο αργότερα

.

Στις φωτογραφίες φαίνονται κοντά μαλλιά, τραύμα στο αριστερό μάτι και στο μέτωπο. Τα μάγουλα καλύπτονται από πυκνή γενειάδα.

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν επίσης εικόνες ενός φλεγόμενου κτιρίου, που παρουσιάζεται ως

.

Η περιοχή έχει αποκλεισθεί από τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις του Πακιστάν και απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από αυτήν.

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν τεστ DNA στο πτώμα του Οσάμα μπιν Λάντεν και χρησιμοποιούν τεχνικές αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

 

Ο μπιν Λάντεν αναγνωρίσθηκε από την ομάδα κρούσης που πραγματοποίησε την επιχείρηση, αντιστάθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πυροβολήθηκε στο κεφάλι, δήλωσε ο μη κατονομαζόμενος αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η ομάδα κρούσης βρισκόταν στον τόπο της επιχείρησης για διάστημα μικρότερο των 40 λεπτών. Την επιχείρηση παρακολούθησε ζωντανά ο διευθυντής της CIA Λέον Πανέτα και άλλοι αξιωματούχοι στην έδρα της υπηρεσίας στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.

 

“Όταν επιβεβαιώθηκε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, οι αξιωματούχοι της CIA ξέσπασαν σε χειροκροτήματα”, είπε ο αξιωματούχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα