Η διοίκηση Τραμπ υλοποιεί το Obamacare

The Capitol stays open as the Republican majority in Congress remains stymied by their inability to fulfill their political promise to repeal and replace "Obamacare", because of opposition and wavering within the GOP ranks, on Capitol Hill in Washington, Thursday, July 27, 2017. (AP Photo/Cliff Owen)
The Capitol stays open as the Republican majority in Congress remains stymied by their inability to fulfill their political promise to repeal and replace "Obamacare", because of opposition and wavering within the GOP ranks, on Capitol Hill in Washington, Thursday, July 27, 2017. (AP Photo/Cliff Owen) AP

Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να επιθυμεί να καταργήσει το ασφαλιστικό πρόγραμμα του προκατόχου του, ωστόσο ο υπουργός υγείας ανέφερε πως θα υλοποιήσει το Obamacare

Μετά το φιάσκο στη Γερουσία, ο Λευκός Οίκος φαίνεται πως έρχεται αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με τους ίδιους τους συνεργάτες του. Την ώρα που παροτρύνει τους Ρεπουμπλικανούς να βοηθήσουν στην κατάργηση του Obamacare, ο υπουργός υγείας των ΗΠΑ, Τομ Πράις δηλώνει υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο και ως εκ τούτου τις προβλέψεις του προγράμματος που αποτέλεσε σημαία για τον Ντόναλντ Τραμπ και το οποίο ήθελε να καταργήσει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε την Κυριακή τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για την ψήφιση ενός νομοσχεδίου για τον τομέα της υγείας, μετά την αποτυχία της προηγούμενης εβδομάδας για την κατάργηση κι αντικατάσταση του προγράμματος Obamacare.

 

Ο Τραμπ για δεύτερη ημέρα, μέσω του Twitter εξέφρασε την ανυπομονησία του για την δρομολόγηση εξελίξεων μετά την μη υλοποίηση της πολιτικής υπόσχεσης που εδώ κι επτά χρόνια έχουν δώσει οι Ρεπουμπλικάνοι, αναφορικά με την κατάργηση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, που προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

“Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές, μην εγκαταλείψετε. Ο Κόσμος παρακολουθεί: Καταργείστε & Αντικαταστήστε...,” έγραψε ο ίδιος, χαρακτηριστικά στο Twitter.

Η δουλειά μας είναι ν’ ακολουθούμε το νόμο

Ο Αμερικανός υπουργός Υγείας, Τομ Πράις δήλωσε ωστόσο ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του να υλοποιήσει τις προβλέψεις του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) που προώθησε ο πρώην πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πράις στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC “Meet the Press” ερωτήθηκε αν θα εφαρμόσει τις προβλέψεις του Obamacare, όπως προβλέπονται. “Η δουλειά μας είναι ν’ ακολουθούμε το νόμο”, είπε ο Πράις, ενώ πρόσθεσε, παρά το γεγονός ότι “ο νόμος είναι μία αποτυχία για τους Αμερικανούς.”

Ο ίδιος, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης Τραμπ ήταν η κατάργηση κι αντικατάσταση του Obamacare από ένα “σύστημα υγείας, το οποίο θα ήταν πραγματικά αποτελεσματικό για τους ασθενείς.”

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα πρόταση νόμου που καλούσε για την απόσυρση του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης της προηγούμενης κυβέρνησης (γνωστό ως "Obamacare"), βασικό έργο μηνών για τους Ρεπουμπλικανούς, απέτυχε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους της Γερουσίας που χρειαζόταν για να περάσει όταν εννιά γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος το καταψήφισαν.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Cliff Owen

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απερρίφθη το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών για την απόσυρση του Obamacare

SHARE: