Η ΕΕ αυξάνει την πίεση στη Λευκορωσία

Η ΕΕ αυξάνει την πίεση στη Λευκορωσία
Μετανάστες στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας AP

Η ΕΕ θα "σκληρυνεί τις κυρώσεις" σε βάρος της Λευκορωσίας, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ. Το αεροδρόμιο του Μινσκ πρέπει να γίνει 'ζώνη απαγόρευσης πτήσεων', αναφέρει ο Λιθουανός υπουργός ενώ η Δανία τάσσεται υπέρ αυστηρών κυρώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «σκληρύνει τις κυρώσεις» σε βάρος της Λευκορωσίας, που κατηγορείται ότι ενορχηστρώνει την αθρόα ροή μεταναστών στα πολωνικά σύνορα για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας, πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ζητά να άρουμε όλες τις κυρώσεις. Θα δώσουμε σήμερα την απάντησή μας: θα σκληρύνουμε περαιτέρω τις κυρώσεις», δήλωσε ο Μάας προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για «μεγαλύτερη αυστηρότητα» για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στη μεταφορά μεταναστών, εκτιμώντας επίσης ότι είναι «αναπόφευκτες οι σοβαρές οικονομικές κυρώσεις».

«Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία αυστηρότητας διότι δεν υπάρχει εύλογη εναλλακτική», πρόσθεσε ο Μάας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις ζήτησε σήμερα όλα τα αεροδρόμια της Λευκορωσίας να είναι ‘εκτός ορίων’ για τις αεροπορικές εταιρίες που πιθανόν μεταφέρουν δυνητικούς μετανάστες.

«Χρειάζεται να καταστήσουμε το αεροδρόμιο του Μινσκ ζώνη απαγόρευσης πτήσεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο Δανός ομόλογός του Γιέπε Κόφοντ δήλωσε ότι η χώρα του τάσσεται απολύτως υπέρ ενός νέου γύρου ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας. «Ελπίζουμε ότι σήμερα θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πέμπτο πακέτο», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα