Η Ελένη Αντωνιάδου κερδίζει το διεθνές βραβείο ‘Science 2016’

default image

Το διεθνές βραβείο 'Science 2016' θα απονεμηθεί στην Ελληνίδα βιοτεχνολόγο Ελένη Αντωνιάδου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόσφατα συνεχάρη την Ελληνίδα βιοτεχνολόγο Ελένη Αντωνιάδου για το διεθνές βραβείο  Sciacca “Science 2016”  που θα της απονεμηθεί.

Η Ελένη έφυγε από την Ελλάδα το 2009, έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου σπούδασε Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική. Συνέχισε τις σπουδές της στο University College London και το University of Illinois, όπου απέκτησε μεταπτυχιακά στη Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική, καθώς και Βιοτεχνολογία και Μηχανική Ιστών αντίστοιχα.

Γεννημένη το 1988, η Ελένη Αντωνιάδου είναι τρομακτικά νέα για όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα. 

Έχει αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα για τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη σωτήριων θεραπειών μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, της έχουν απονεμηθεί βραβεία που συμπεριλαμβάνουν τα: NASA-ESA Outstanding Researcher for 2012,  50 for the Future Award, και 2013 Woman of the Year στο ετήσιο British FDM Everywoman in Technology Awards.

Επιπλέον, η Ελένη έχει λάβει αρκετές υποτροφίες για τις διδακτορικές της σπουδές, ενώ συνεχίζει να εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Mars Exploration Lab της NASA , όπου μελετάει τις επιπτώσεις των διαφορών στην ατμοσφαιρική πίεση πάνω στο νευρικό σύστημα των αστροναυτών.

Η Ελένη επικεντρώνει στο να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο μεταφράζοντας επιστημονικές ανακαλύψεις σε θεραπευτικές μεθόδους που είναι οικονομικές και προσβάσιμες στους ασθενείς. Κατάφερε να αποδείξει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό όταν μαζί με συμφοιτητή της ανέπτυξαν μια τεχνητή τραχεία που αργότερα χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στην ιστορία της ιατρικής, σε έναν τριανταεξάχρονο καρκινοπαθή σε προχωρημένο στάδιο. Η επιτυχία της διαδικασίας ενέπνευσε την ιδέα για τις Μεταμοσχεύσεις Χωρίς Δωρητές, μια εταιρεία με συνιδρύτρια την Ελένη, αφοσιωμένη στην ανάπτυξη θεραπειών με τεχνητά όργανα.

Συμμετέχει ενεργά σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Ουγκάντα, το Περού και την Κόστα Ρίκα, όπου έχει εργαστεί εθελοντικά με το Ίδρυμα για Διεθνή Ιατρική Βοήθεια σε Παιδιά, έναν οργανισμό που παρέχει φροντίδα σε παιδιά που έχουν πέσει θύματα του παράνομου εμπορίου οργάνων.

I’m extremely honoured and humbled to be chosen by the World Economic Forum in this year’s class of Young Global Leaders…

Posted by
Eleni Antoniadou on 
Wednesday, 16 March 2016

(Πηγή: Newdiaspora.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα