Η επίθεση στο Λονδίνο στα Βρετανικά πρωτοσέλιδα

Η επίθεση στο Λονδίνο στα Βρετανικά πρωτοσέλιδα

Για επίθεση κατά της δημοκρατίας κάνουν λόγο τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου, αναφερόμενα στο μακελειό που σημειώθηκε χθες στο Ουέστμινστερ του Λονδίνου (Pics)

Ακριβώς έναν χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ο “τρόμος” χτύπησε το Λονδίνο την Τετάρτη, με μια διπλή επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο που στοίχισε την ζωή τριών ανθρώπων καθώς και του δράστη.

Οι βρετανικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν με πλούσιο φωτο-ρεπορτάζ από το μακελειό που έλαβε χώρα στην “καρδιά” της αγγλικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε περαστικούς στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ. Στη συνέχεια, o οδηγός “έριξε” το όχημα στην εξωτερική πύλη του Κοινοβουλίου και μαχαίρωσε θανάσιμα έναν φρουρό, προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

“Επίθεση στo Ουέστμινστερ. Ισλαμιστής σκοτώνει πεζούς και σφάζει αστυνομικό” γράφουν οι βρετανικοί Times.

“Τρόμος στο Ουέστμινστερ” ο τίτλος της Guardian.

Τη δήλωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι “δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να μας διχάσει το κακό” προτάσσει η Telegraph.

“Τρόμος στην καρδιά του Λονδίνου” τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της Independent.

“Τρόμος στην καρδιά της (βρετανικής) δύναμης” γράφει η Metro.

“Τρομοκρατική ενέργεια στο Κοινοβούλιο” τιτλοφορείται το πρώτο άρθρο των βρετανικών Financial Times.

Με ολοσέλιδες φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης κυκλοφόρησαν την Πέμπτη τα βρετανικά tabloids. Η «Daily Mirror» έγραψε χαρακτηριστικά “Χτύπημα στη δημοκρατία” ενώ η «Sun» μιλά για μανιακό που μαχαίρωσε “τη Βρετανία στην καρδιά”.

Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών tabloids:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα