Η φρίκη συνεχίζεται: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Γάλλο όμηρο

default image

Αποκεφάλισαν τον Γάλλο όμηρο τζιχαντιστές στην Αλγερία. Προσοχή ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Pics)

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Γάλλο αλπινιστή που κρατούσαν όμηρο τις τελευταίες ημέρες.

Η οργάνωση Jund al-Khilafah που εκτέλεσε τον όμηρο στην Αλγερία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος ISIS.

Η δημοσιοποίηση του αποκεφαλισμού έγινε με βίντεο που κοινοποίησαν οι τζιχαντιστές στο διαδίκτυο, όπως είχαν κάνει και με τους προηγούμενους ομήρους που εκτελέστηκαν.

Ο 55χρονος αλπινιστής Ερβέ Γκουρντέλ (Hervé Gourdel), από τη Νίκαια της Γαλλίας είχε απαχθεί τη Δευτέρα.

Η Jund al-Khilafah είχε δώσει στη Γαλλία διορία 24 ωρών για να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της εναντίον του ISIS.

 

Το βίντεο με την μαρτυρία του, μετά την απαγωγή του:

Ο άτυχος αλπινιστής:

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου στην Αλγερία                                

«Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε» είπε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους πριν από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου πράξη «άνανδρη» και «απεχθή», ενώ υπογράμμισε την «αποφασιστικότητά» του στη μάχη εναντίον αυτής της οργάνωσης.

Ο Γάλλος όμηρος, ο Ερβέ Γκουρντέλ, «δολοφονήθηκε με τρόπο άνανδρο, σκληρό, επαίσχυντο» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους και πρόσθεσε ότι οι επιδρομές που εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα συνεχιστούν «για όσο καιρό χρειαστεί».

Με πρόσωπο σοβαρό, ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «ένα ειδεχθές έγκλημα οι αυτουργοί του οποίου θα τιμωρηθούν».

«Η αποφασιστικότητά μου είναι απόλυτη και αυτή η επίθεση δε μπορεί παρά να την ενισχύσει» συνέχισε, αναφερόμενος στην στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Ιράκ.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον της τρομοκρατίας, παντού και κυρίως εναντίον της οργάνωσης που ονομάζεται Ντάες (σ.σ. το ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) που σπέρνει τον θάνατο στο Ιράκ και τη Συρία».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συγκαλέσει αύριο ένα Συμβούλιο Άμυνας στα Ηλύσια.

Νωρίτερα σήμερα, πριν από τη δημοσίευση του βίντεο με την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου, και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς είχε επιβεβαιώσει ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τα αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ ωσότου ο ιρακινός στρατός ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης στο μέτωπο έναντι του Ισλαμικού Κράτους.

Ο συριακός στρατός έπληξε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Αμερικανός αξιωματούχος λέει ότι σε μια από τις επιδρομές των ΗΠΑ σκοτώθηκε ο επικεφαλής της ομάδας Χορασάν                                

Εν τω μεταξύ, ο συριακός στρατός κατέστρεψε σήμερα θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βορειοδυτικά της πόλης Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ, μερικές ώρες αφότου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας έπληξαν θέσεις του ΙΚ ανάμεσα στις πόλεις αλ Μπαμπ και Καμπάσαϊν και «εξολόθρευσαν έναν αριθμό τρομοκρατών».

Μετά την έναρξη των πληγμάτων από τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ χθες Τρίτη, η συριακή κυβέρνηση σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εναντίον των τζιχαντιστών αλλά και των υπολοίπων ένοπλων οργανώσεων της αντιπολίτευσης—ορισμένες εκ των οποίων υποστηρίζει η Δύση. Η Δαμασκός χαρακτηρίζει συλλήβδην τους αντικαθεστωτικούς «τρομοκράτες».

Στο μεταξύ, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσε πως η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι σε μία αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία έχασε τη ζωή του ο Μόχσεν αλ Φάντλι, ο ηγέτης μιας ομάδας «βετεράνων» της αλ Κάιντα η οποία είναι γνωστή με την ονομασία Χορασάν.

«Πιστεύουμε ότι είναι νεκρός», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Αμερικανοί αξιωματούχοι διατείνονται πως η ομάδα αυτή μαχητών της αλ Κάιντα ήγειρε μια άμεση απειλή για τα κράτη της Δύσης και ότι βρισκόταν κοντά στην ολοκλήρωση των σχεδιασμών της για μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον στόχων στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα