Η ιαπωνική κυβέρνηση ζητά από τους νέους να πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Η ιαπωνική κυβέρνηση ζητά από τους νέους να πίνουν περισσότερο αλκοόλ
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάλεσε τους νέους να προτείνουν τρόπους για να αυξηθούν οι πωλήσεις αλκοόλ -καθώς έχουν χαθεί πολλά χρήματα από τους φόρους. AP Photo/Eugene Hoshiko

Η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με τεράστιους κινδύνους για την υγεία -και μηδενικό όφελος-, αλλά η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάπως πρέπει να 'βγάλει' τα 'σπασμένα' της πανδημίας.

H κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να ζητήσει από τους νέους της χώρας, να προτείνουν τρόπους που μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις αλκοολούχων ποτών.

Πρόσφατη έρευνα ενημέρωσε πως υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία και ουδένα όφελος για τους νέους ανθρώπους (κάτω των 40 χρόνων), όταν καταναλώνουν αλκοόλ.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ιάπωνες προτίμησαν να εστιάσουν στο γεγονός ότι έπεσαν κατακόρυφα τα έσοδα από τους φόρους πώλησης αλκοόλ, μέσα στην πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Japan Times τα 100 λίτρα ανά άτομο του 1995 έγιναν 75 λίτρα το 2020, με τη ζημιά να φτάσει στα 2.109.659.603 ευρώ. Ο φόρος είναι στο 1.7% (το 2011 ήταν στο 3% και το 1980 στο 5%). Έτσι, τα έσοδα ήταν στα 800.215.711 ευρώ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το νούμερο είχε τρία επιπλέον ψηφία (8.002.157.118 ευρώ).

Υπήρξε μια ιδιαίτερα πτώση στην κατανάλωση μπύρας (20.% -κάτι λιγότερο από 1.8 δισεκατομμύρια λίτρα), με την κατά κεφαλήν κατανάλωση να φτάνει στα 55 μπουκάλια, μέσα στο 2020. Το 2019 ήταν 9.1% περισσότερα.

Έτσι, οι κυβερνώντες εκπόνησαν το Sake Viva!, εκστρατεία που διευθύνει η Εθνική Φορολογική Υπηρεσία και ζητά από άτομα ηλικίας από 20 έως 39 χρόνων, να καταθέσουν προτάσεις για να ανέβουν πάλι οι πωλήσεις.

Ο διαγωνισμός, που θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου, ζητά “νέα προϊόντα και σχέδια”, μαζί με τρόπους προώθησης για κατανάλωση εντός του σπιτιού. Όσοι αποφασίσουν να πάρουν μέρος, μπορούν να εξερευνήσουν και μεθόδους πώλησης στο metaverse.

Οι φιναλίστ θα εμφανιστούν στην τελετή απονομής των βραβείων που θα γίνει στο Τόκιο, στις 10/11. Η εφορία της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση των ιδεών του νικητή.

Τι είχε όμως, να πει το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας για όλα αυτά; Εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκστρατεία θα υπενθυμίσει στους πολίτες να πίνουν ‘μόνο την κατάλληλη ποσότητα αλκοόλ’.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version